spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
20.4 C
Vaslui
10-mai-2024

Murgeniul, scandal cu iz de tabloid

- Advertisement -

TENSIUNI Murgeniul a devenit fãrã doar si poate gazda permanentã a scandalului si a ilegalitãtilor. Cel putin asta sustine fostul consilier local Eugen Plãcintã care a înaintat o nouã adresã Prefecturii prin care cere un rãspuns la solicitãrile fãcute anterior, aducând în acelasi timp o nouã acuzatie împotriva secretarului Alexandru Filiutã, care ar mai fi comis o ilegalitate. Mãrul discordiei este în continuare functia de viceprimar, detinutã în momentul de fatã de PSD-istul Mihai Bors. Sãtul de vâlva produsã de Eugen Plãcintã, primarul Ioan Buta îi dã replica. „Ceea ce urmãreste el este sã ne distragã atentia de la problemele reale, noi avem lucruri importante de fãcut si el nu ne lasã în pace. M-am sãturat sã mãture cu mine pe jos. Câte proiecte a initiat de când este consilier? Tot ceea ce stie sã facã este sã denigreze, este un mare procesoman, are pe rol patru procese”, ne-a declarat Ioan Buta.

Consiliul Local de la Murgeni seamãnã mai degrabã cu un teatru de operatiuni militare în cadrul unui rãzboi care pare sã nu se mai sfârseascã. Conflictele dintre consilieri, primar si secretarul orasului sunt presãrate cu mici pauze de respiro, în care protagonistii nu fac altceva decât sã caute noi metode mârsave de a-si ataca adversarii, astfel încât sã iasã triumfãtori într-un scandal devenit de mult ridicol, cu iz de tabloid. Revocãri din functii, voturi ilegale, jigniri, plângeri peste plângeri, toate acestea având la bazã functia de viceprimar, care, se pare, a devenit mai importantã decât problemele locale, din moment ce toatã lumea se concentreazã asupra ei. La sedinta din 19 ianuarie s-a luat în discutie revocarea hotãrârii prin care Mihai Bors a fost numit în functie, sase consilieri au fost pentru, trei de la PDL si trei de la PNL, împotrivindu-se alti sase, trei de la PSD si trei de la PP-DD. Printre consilierii care au votat împotrivã s-a numãrat si viceprimarul, cel care era luat în discutie. În cazul în care Mihai Bors nu ar fi votat, ar fi fost validatã revocarea, cu un scor de sase la cinci, acesta pierzând în acest fel functia de care tine cu dintii. „Legea spune cã Mihai Bors nu putea lua parte la deliberarea si la adoptarea hotãrârii deoarece avea un interes în problema supusã dezbaterilor Consiliului Local. Votul lui a fost însã contabilizat. Am sesizat Prefectura cu privire la ilegalitatea votului dar nu am primit un rãspuns. Cu toate acestea, în caz de paritate ar fi trebuit ca la urmãtoarea sedintã problema cu pricina sã fie inclusã pe ordinea de zi. Când i-am amintit primarului joi, în cadrul sedintei extraordinare, cã ar trebui sã se ia în discutie din nou hotãrârea revocãrii, acesta s-a enervat si a spus cã <<Bãi, taci cã oricum nu ai dreptul sã vorbesti si sã votezi, mai bine iesi afarã!>> Eu cred cã vor sã dea pierdut acest punct, trag de timp, în speranta cã apele se vor linisti si vor scãpa basma curatã.”, a declarat Eugen Plãcintã.

Primarul, terorizat de Plãcintã

Primarul Murgeniului, Ioan Buta, a ajuns la capãtul rãbdãrii în ceea ce îl priveste pe Eugen Plãcintã. Edilul sustine cã singurul care întretine conflictul aprins este cel din urmã care a fost mai preocupat în ultimele sapte luni sã semene scandal decât sã îsi îndeplineascã rolul de consilier local. „În sedinta din 19 ianuarie s-a stabilit clar si legal cã actualul viceprimar rãmâne în functie, de aceea nu va mai fi inclus pe ordinea de zi acest punct. Sunt la începutul unui mandat greu si, în loc sã mã ocup de problemele cu care se confruntã Murgeniul, trebuie sã rãspund acuzatiilor lui, care sunt false. Ceea ce urmãreste el este sã ne distragã atentia de la chestiunile reale, noi avem lucruri importante de fãcut si el nu ne lasã în pace. M-am sãturat sã mãture cu mine pe jos! Câte proiecte a initiat de când este consilier? Tot ceea ce stie sã facã este sã denigreze, este un mare procesoman, are pe rol patru procese. Nu vreau liniste la Murgeni pentru cã linistea provoacã somn dar m-am sãturat de acest om care stie doar sã ameninte si o face pe naivul în conditiile în care a si bãgat mâna în bugetul local.”, a declarat Ioan Buta.

Alexandru Filiutã se miscã greu?

Eugen Plãcintã mai sustine cã secretarul Murgeniului, Alexandru Filiutã, nu a trimis cãtre Prefecturã nici în momentul de fatã hotãrârile care s-au luat în cadrul sedintei din 19 ianuarie, desi legea îl obligã sã facã acest lucru în maxim 10 zile. „Secretarul ar fi trebuit sã comunice hotãrârile Consiliului Local primarului si prefectului de îndatã, dar nu mai târziu de 10 zile lucrãtoare de la data adoptãrii. S-a depãsit cu mult termenul prevãzut, singura explicatie fiind cã Alexandru Filiutã ia în râs articolul care prevede acest lucru.”, a mai spus Eugen Plãcintã. Pe de altã parte, primarul Murgeniului a dat asigurãri cã afirmatiile sunt false, Prefectura fiind înstiintatã cu privire la hotãrârile validate în acea sedintã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.