spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
16.6 C
Vaslui
12-mai-2024

Cum arată agenda secretă a lui Sile Cămătaru şi cine trebuia să-i „achite TVA”

- Advertisement -

În referatul procurorilor DIICOT sunt inserate şi câteva poze cu agenda lui Sile Cămătaru. Potrivit procurorilor agenda conţine numele persoanelor care au împrumutat bani de la fraţii Cămătaru. Camăta, adică taxa ilegală percepută pentru împrumut, era menţionată în agendă drept TVA. Fraţii Cămătaru şi liderii clanului Sportivilor au fost arestaţi în urma unei ample operaţiuni a DIICOT.

În referat se menţionează că unul dintre cei care a împrumutat bani de la clanul cămătarilor este interlopul Bienu Nuredin. „BEINUR LAM SCUTIT DE 12.000E ŞI A RĂMAS DATOR 20.10.2011 =55.000. DATA ÎNŢELEGERII 18.10.2011 DIN 67.000E IAM REDUS LA 55.000 E CU CONDIŢIA SĂ ACHITE T.V.A. LA TIMP”, se menţionează în agenda lui Sile Cămătaru

În declaraţia dată procurorilor Nuredin recunoaşte că a luat bani de la Sile Cămătaru „Cu puţin timp înainte de 2010, luna octombrie, am luat cu titlu de împrumut de la Balint Vasile suma de 50 – 60.000 eu fiindu-mi necesari ptr. nevoi personale. Aceşti bani nu i-am luat cu camătă. Nu este adevărat că aveam fixată data de 20 ale lunii ptr. a-i da lui Balint Vasile (vreun comision sau TVA) ptr datoria mea la el. Este adevărat că în contul datoriei mele i-am oferit un apartament sau un BMW  x6 care era pe leasing în contul datoriei la ei. Îl cunosc pe Balint Nuţu Mario, ştiu despre el că este fiul lui Balint Vasile, m-am întâlnit cu acesta de vreo 2 sau 3 ori în ultimele două luni pentru a-i da sume de bani din datoria mea către tatăl său, respectiv aproximativ 12.000 euro”, spune Beinur.

Beinur către Sile: Miliardarii Piperei nu au bani în buzunare

În dosar este inserată şi o interceptare dintre Sile şi Beinur. În interceptare Beinur se plânge că a solicitat un împrumut fraţilor Goivani şi Victor Becali, dar că aceştia după ce l-au asigurat că va primi suma de bani nu i-au mai răspuns.

Proces – verbal de redare a convorbirii telefonice din data de 28.11.2011, ora 11.41.43, de unde rezultă că BALINT VASILE zis ,,SILE CĂMĂTARU” (notat cu B.V.), ia legătura cu BEINUR NUREDIN (notat cu B.N.), căruia îi cere o parte din datorie (sau camătă), întrucât are nevoie de bani, astfel:
„… B.V.:-Bă nene, ţi-am dat un mesaj…două, am nevoie şi eu de ceva , nu pot să vorbesc prea multe că….
B.N.:- Am înţeles.
B.V.:- Întâmpin nişte greutăţi. Crezi ca poţi să mă ajuţi şi pă mine?
B.N.:-Bă Sile eu încerc să-mi…(înjură), să fac, din toate răsputerile, că eu vreau să mai am… ţi-am zis, eu nu pot sa ies din Pipera asta, sânt legat de mâini şi de picioare, mai ales căă..
B.V.:-Ştiu.
B.N.:-Înţelegi?… Eu dacă fac…
B.V.:-Nuu, eu ce ţi-am zis eu ţie acolo…
B.N.:-Am văzut, am văzut, …. am văzut de aseară.
B.V.:-Ştie şi prietenara noastră,
B.N.:- ăă?
B.V.:- Ai înteles? Zic, ştie şi prietenara noastră că am nevoie şii, îî..,  am făcut şi eu  ce am putut dîn stânga, dîn dreapta şi nuu pot sa mă complectez.
B.N.:-Da mă, io, io îţi caut să îţi rezolv problema, că eu…, problema ta e problema mea, mancati-aş gura. Deci…
B.V.:-Să mor io, dacă te mint, dacă nu arde. Ai înţeles? Adică, e nevoie…
B.N.:-Eu… Da..
B.V.:-  Nuu, să moară familia mea dacă ziceam eu sau dacă sânt cuu… d’astea,
B.N.:-Dar nu tre’ să-mi zici astea, eu ţi-am mai spus eu ţie… Eu sunt blocat, ca ăstia mi-au făcut, nişte…, de societate, păi tuu… poate zici că eu nu vreau să vând sau să… astea, eu stau cu ele blocate…
B.V.:- Ştiiu, ştiu.
B.N.:-Că mi-a, mi-au pus şi…d’asta sechestru, întelegi? Că dacă nu-mi punea sechestru şi astea, eu eram de mult scăpat cu tine. Întelegi?
B.V.:- Da.
B.N.:-Am pă societatea, p’aia cea mai mare, care mi-a pus sechestru… Că’n aia daca vindeam, o bucată puteam să…scăpam de toate astea. Dar mi-a pus parchetul sechestru, că mi-a cerut ăsta despăgubire 1 milion şi ceva…, de asta, s-a trecut la parte civilă. Întelegi?
B.V.:-Da. Da’ aia civilă poate să dureze şi 10 ani…
B.N.:-Nu, nu, nuu, până se termină…dar nu mai aia la mine, eu mai am unî…, am un apartament care tre’ să-l vând, că, mai am o chestie care trebuie s-o vând… Nu se vinde, Sile, mâncaţi-aş gura!
B.V.:-Ştiu, ştiu, ştiu…Bine, ce să mai…N-are rost discuţii.
B.N.:-Eu nuu, nu, nu… eu îţi spun ţie că, mi-e când îmi spunea lumea…
Eu am avut nevoie la fel ca şi tine o chestie.
B.V.:- Da, da…
B.N.:- Ştii să plătesc un avocat.
B.V.:- Da.
B.N.:- Şi sunam acasă, „bă rezolvaţi-mi problema, bă faceţi-mi, bă dregeţi-mi”. Eu ziceam ca lumea de afară, nu vrea să…aveam duşmănie şi pe nevasta-mea şi pe estea… Înţelegi? Băă, voi chiar vreţi să… mă lăsaţi aicea? Sau…ăsta… şi ce ziceau „bă tu nu ştii ce e afară” Înţelegi? Bă şi când am ieşit afară şi am văzut… E jale mânca-ţe-aş…
B.V.:-Mda, ştiu, ştiu.
B.N.:- Eu, crezi vorbesc cu tine ca fraierii ăia, bă că nu rezolv, că nu fac, că nu dreg… Ce pot să fac, cum am făcut…sau să te ajut…, Sile!
B.V.:- Da, da…
B.N.:- Eu, înţeleg, situaţia şi asta…
B.V.:- Da.
B.N.:- Eu cum fac rost de ceva…, cum asta…, Pac! Îl chem pe fii-tu sau  te sun pe tine. Înţelegi?
B.V.:- Da, da…
B.N.:-Ce dreacu. Bag p..la  ’n măsa. Mă duc pe procese văd ce manevre au au încercat  să facă ăştia…, ce mi-au făcut, ce…, vin martorii şi vorbesc… Ce să mai… Bag p..la  ’n măsa… M-a dat înapoi… mulţi ani…
B.V.:-Îţi dai seama!
B.N.:-Pă tine te-a dat mult mai mult… Mâncaţ’aş gura ta.
B.V.:- Îţi dai seama! Deci zilele astea…, aşa, până ajungi vineri, poatee…
B.N.:-Încerc să-ţi fac. Dacă îţi fac, te sun, frate…tee…să, ăsta.,
B.V.:-Da.
B.N.:- Deci eu caut. Uite îţi spun acuma sincer…, stau în Pipera asta, stau în două baruri aicea… Bă să moară măsa dacă are lumea 500… 1000 de euro în buzunar, Sile. Uite eu îţi spun că la astea…şi vorbesc de… miliardarii Piperei, care…, ziceai că… Ai înţeles? Deci eu…, stă… ăă e aicea, Giovani, e Victor sânt o grămadă. Bă i-am cerut.., i-am cerut odată… Vrei să-ţi spun că mi-e ruşine…? I-am cerut lui Victor 3000 de euro…Adică… atunci când voiam să-ţi rezolv ţie, adică… problema mea… şi spune „gata frate-miu sună-mă luni” şi nu mai ma sunat…îî…   L-am sunat şi nu mai mi-a răspuns la telefon. …”
N.R Stenogramele sunt reproduse aşa cum apar ele în referatul procurorilor.

sursa: gandul.info
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.