spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

Cristian Preda: Nu ne vom răfui cu cineva; vom căuta să avem o competiţie decentă şi corectă

- Advertisement -

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat duminică, după anunţarea intrării în cursa pentru şefia PDL a Monicăi Macovei, că intenţia pentru depunerea moţiunii „Reformiştii” era discutată de mai mult timp şi a arătat că îşi doresc ”o competiţie decentă şi corectă”.

„Ştiţi deja termenii problemei: reformişti versus FSN-işti. S-a vorbit înainte ca noi să anunţăm intenţia de a depune o moţiune. Discutăm de săptămâni bune despre construcţia politică pe care o iniţiem astăzi. Imediat după ce eu şi Sever Voinescu ne-am dat demisia din BPN am început discuţii despre ce e de făcut pentru că demisia noastră nu a fost un abandon, a fost un semn că trebuie să ne asumăm ceea ce facem. Reformişti versus FSN-işti am văzut şi reacţii deja după ce am conturat public opoziţia fiindcă au apărut foşti membri ai FSN care au început să justifice acţiunile lor de acum 20 de ani”, a afirmat Cristian Preda, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, „FSN-işti sunt în toate partidele”.

„Problema noastră nu e: cine a fost în FSN e rău pentru că a fost în FSN şi a supravieţuit acum în PDL. FSN-işti sunt în toate partidele. La noi în PDL opoziţia este între ceea ce numim noi FSN-işti, adică oameni care se uită numai în trecut şi care vor o supravieţuire la limită a organizaţiei din care facem parte, şi pe de altă parte reformiştii care sunt cei care mizează pe viitor, care vor să producem viitor şi nu doar o interpretare a trecutului şi, e vorba de asemenea, de cei care vor modernizarea partidului, sincronizarea lui cu partidele europene”, a spus europarlamentarul, afirmând că „dacă FSN-işti înseamnă trecut şi supravieţuire la limită, reformiştii înseamnă viitor şi modernizare”.

Cristian Preda a declarat că reformiştii din PDL vor susţine „viziunea de centru-dreapta”.

„Vom susţine viziunea de centru-dreapta, care e proprie familiei noastre politice, şi vom căuta să producem soluţii pentru opoziţia faţă de USL şi pentru a construi viziunea unui nou guvern. Când am intrat aici cineva a spus noul guvern. Mulţumim. Aceasta este viziunea noastră, să facem în aşa fel încât resursele de care dispunem în PDL să fie adunate pentru ca să avem de data asta o guvernare pregătită cu toate împrejurările şi circumstanţele luate în seamă”, a spus Cristian Preda.

El şi-a exprimat speranţa că nu vor exista răfuieli în partid în această perioadă.

„Nu ne vom răfui cu cineva, vom spune însă în mod tranşant cum vedem că stau lucrurile şi vom căuta să avem o competiţie decentă şi corectă”, a conchis europarlamentarul.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.