spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
10-mai-2024

Vasluienii au petrecut în avans de Dragobete în stil “Harlem Shake”

- Advertisement -

Fenomenul “Harlem Shake” s-a manifestat si la Vaslui, în ajun de Dragobete. Sâmbãtã, 23 februarie, aproximativ 200 de vasluieni si-au lãsat inhibitiile acasã si s-au adunat în Piata Civicã pentru a dansa Harlem Shake.

Astãzi si numai astãzi e ziua Dragobetelui si cum sãrbãtoarea dragostei nu dureazã mai mult de o zi, tinerii vasluinei au început petrecerea mai devreme. În ajun de Dragobete au dansat si s-au distrat în stil Harlem Shake. Apoximativ, 200 de tineri s-au întâlnit sâmbãtã, dupã amiazã, în buricul târgului pentru a dansa Harlem Shake, stilul nonconformist care a cucerit internetul, în care participantii costumati cât mai fistichiu, îsi miscã corpul fãrã inhibitii. Actiunea a fost organizatã de Smile Fm, provocarea la distractiei si nebunie fiind lansatã vasluienilor cu doar câteva zile înainte. Doar o lunã de zile i-a trebuit acestui dans pentru a cuceri o lume întreagã. Isteria “Harlem Shake” a început la începutul acestei luni dupã ce câtiva tineri din Statele Unite au postat pe internet un clip realizat de ei pe piesa lui DJ Baauer.

“Dragobetele sãrutã fetele”- Iubiti-vã româneste!

Cei care nu au vrut sã audã anul acesta, de Sfântul Valentin, de sãrbãtorirea dragostei pe 14 februarie, ar trebui sã se grãbascã, dacã totusi vor sã le meargã bine în dragoste tot anul. Traditia româneascã zice cã dacã cei care formeazã un cuplu nu se întâlnesc astãzi si nu se sãrutã, acestia nu se vor mai iubi pânã la sfârsitul anului. Pe Dragobete îl mostenim de la vechii daci, în mitologia popularã fiind asimilat unui ce tine locul zeului Eros pentru cã adesea legendele romanesti, ni-l înfãtiseazã pe Dragobete ca pe fiul babei Dochia cel ce îi protejeaza pe cei care se întalnesc în aceasta zi si îsi poarta în suflete sentimentul curat de iubire. Traditiia zice cã aceasta zi trebuie cu orice pret petrecuta alaturi de alti oameni, în orice alt loc dar numai în acasa nu, cu zâmbete si voie buna. Se zice ca cine participa la sarbatoarea de Dragobete va avea o sãnãtate de fier pana la urmatoarea sarbatoare a iubirii si va fi ferit tot anul de bolile cu “fierbintealã”. De asemenea se zice cã cei care iau parte la aceasta sarbatoare a veseliei si a voii bune, vor avea un an plin si cu impliniri, si cu bogatii. Se crede ca zapada stransa de fetele mari în seara de dinaintea sarbatorii are puteri miraculoase. In traditia populara, fetele care îsi clatesc ochii cu apa obtinuta prin topirea acestei zapezi, vor fura inima barbatilor pe care-i iubesc cu frumusetea lor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.