spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

Hugo Chavez conduce în continuare Venezuela, afirmă vicepreşedintele Nicolas Maduro

- Advertisement -
  • Preşedintele, care a fost supus unei traheotomii şi care este nevoit să utilizeze o canulă ce îl împiedică să vorbească, „a comunicat cu noi prin note scrise şi a trasat direcţii” guvernamentale, a adăugat Maduro, după o reuniune de cinci ore şi jumătate cu şeful statului.
„Ne-a împărtăşit imensa bucurie faţă de faptul că s-a întors la Caracas”, după mai bine de două luni de spitalizare la Havana pentru un cancer, a continuat vicepreşedintele, intervievat în prezenţa mai multor miniştri în holul spitalului militar unde este internat Chavez începând de luni.Guvernul a emis joi seara, pentru prima dată, un mesaj îngrijorător ce anunţă o evoluţie „defavorabilă” a insuficienţei respiratorii de care suferă prepedintele venezuelean, în vârstă de 58 de ani, după a patra operaţie de cancer la care a fost supus pe 11 decembrie.

Publicarea acestui buletin medical foarte pesimist despre starea de sănătate a preşedintelui a acreditat, potrivit unor observatori, teza unui plan guvernamental vizând construirea unei tranziţii progresive în favoarea favoritului său desemnat, Nicolas Maduro.

Chavez l-a desemnat la 8 decembrie pe Maduro ca succesor, în cazul în care se va afla în „incapacitate” de a exercita puterea, ceea ce ar antrena noi alegeri.

Reales în octombrie 2012, şeful statului nu a putut să depună jurământul la data prevăzută, pe 10 ianuarie, dar instanţa supremă a apreciat că poate să o facă mai târziu, când îşi va reveni.

Chavez, care conduce statul începând din 1999, s-a dus pe 10 decembrie la Havana, unde a fost operat a doua zi pentru a patra oară de un cancer diagnosticat în iunie 2011.

Înainte de revenirea-surpriză la Caracas, anunţată într-un mesaj postat pe Twitter care nu a fost însoţit de vreo imagine, Chavez a rămas invizibil şi tăcut timp de două luni, până la difuzarea, pe 14 februarie, de către Guvern, a unei fotografii cu şeful statului pe patul de spital, în Cuba, zâmbind şi înconjurat de fiicele sale.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.