spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
18 C
Vaslui
11-mai-2024

RAPORT INCENDIAR. Papa, afectat de DEZVĂLUIRILE privind influența…

- Advertisement -

RAPORT INCENDIAR. Papa, afectat de DEZVĂLUIRILE privind influența homosexualilor la VATICAN

Cotidianul italian „La Repubblica” scrie, azi, că renunțarea la Pontificat de către Papa Benedict al XVI-lea ar fi fost, cel puțin parțial, influențată de un raport intern, pregătit de trei cardinali importanți, în care se arată că diverse grupuri de lobby, inclusiv de susținere a homosexualilor, au o influență nepotrivită asupra afacerilor interne ale Vaticanului.

Publicația sugerează că Papa ar fi atât de demoralizat de detaliile prezentate în raport, în 17 decembrie, încât a luat mai curând decizia la care medita de multă vreme, de a se retrage din fruntea Bisericii Catolice.

Raportul a fost redactat de cardinalii Julian Herranz, Josef Tomko și Salvatore De Giorgi și supervizat de însuși Papa Benedict. El a cerut această anchetă ca răspuns la scandalul Vatileaks, care a culminat cu arestarea și condamnarea, în toamna trecută, a majordomului Papei, Paolo Gabriele, vinovat de furtul unor documente confidențiale din apartamentul papal.

Cardinalii au scris că diverse grupuri de lobby de pe lângă Sfântul Scaun încalcă, în mod regulat, a șasea și a șaptea poruncă: să nu furi și să nu comiți adulter. ”Furtul” este legat de Banca Vaticanului, IOR; în timp ce „păcatele sexuale” se leagă de un grup activ de lobby din Vatican, cel al homosexualilor.

Săptămâna trecută, când a condus ceremoniile din Basilica Sf. Petru, Papa Benedict a vorbit despre „diviziuni” care „murdăresc” fața bisericii. În predica faimoasă susținută în 2005, cu ocazia sărbătorilor de Paști, la Roma, cu câteva zile înainte de moartea Papei Ioan Paul al-lea, Cardinalul Ratzinger a vorbit despre „murdăria” din biserică, un comentariu interpretat atunci de mulți ca având legătură cu scandalurile privind abuzurile sexuale ale preoților catolici.

„La Repubblica” susține că raportul, care are 300 de pagini, vorbește despre „influențe improprii” din partea diferitelor grupuri de lobby, unele dintre ele de „natură laică”, reflectând „o influență din afară”. Un personaj important, gentilomul papal Angelo Balducci, a fost acuzat în urmă cu trei ani, că ar fi membru al unui cerc de homosexuali activi din Vatican, alături de coriști și seminariști.

Publicația citată nu explică sursa informațiilor despre raport și nici nu oferă citate din paginile documentului. Mai degrabă susține că raportul se bazează pe date primite de la o sursă anonimă din Vatican.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.