spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.6 C
Vaslui
12-mai-2024

DUMITRU SECHELARIU, O ÎNMORMÂNTARE FASTUOASĂ, AȘA CUM I-AR FI PLĂCUT

- Advertisement -

Sute de oameni s-au adunat ieri, încă de la ora 11.00, la Academia de Tenis EMD, locul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Dumitru Sechelariu și unde s-a oficiat slujba religioasă. Personalități politice, din lumea fotbalului, prieteni și cunoștințe ale fostului primar au venit să-și ia rămas bun și să-l conducă pe ultimul drum. În mai puțin de o oră, zona a devenit supraaglomerată, iar circulația pe podul de la Șerbănești, unde erau parcate multe mașini, se desfășura cu mare dificultate. În semn de omagiu, zecile de autoturisme venite din toate colțurile țării și patru autobuze de la Transport Public, puse la dispoziție pentru oamenii care au dorit să meargă la cimitir, au purtat pe parbriz fotografia lui Dumitru Sechelariu.

Printre cei veniți la Academia de Tenis s-a aflat Gigi Becali, finanțatorul de la Steaua, Miron Cozma și Marinela Nițu, senatorul Vasile Nistor, vicepreședintele Senatului, Florin Prunea, fost fotbalist și portar la FCM Bacău, Victor Roman, patronul Roman Impex și deputat de Vrancea. Ca de obicei, Gigi Becali a atras atenția asupra sa. Încă de la ieșirea din Academie, el a declarat că l-a iertat pe Dumitru Sechelariu chiar de a doua zi. Sprinten, s-a cățărat pe un dâmb de zăpadă și de acolo le-a vorbit oamenilor, a făcut glume și a râs în hohote. Zeci de persoane s-au adunat în jurul lui și au cerut insistent să facă poze cu el.

La slujba oficiată la EMD de un sobor de șapte preoți a participat și o delegație PSD formată din deputatul Gabriel Vlase, Petrică Vlase, directorul Ansamblului “Busuiocul”, Ana Marchiș, consilier județean, Alin Năstasă, directorul OJPC, Nicu Zaharia. Lor li s-a adăugat subprefectul Dorian Pocovnicu. Au fost prezenți și Vasile Botomei care a dus crucea, omul de afaceri Ovidiu Budeanu, Ioan Silviu Lefter, Constantin Drăgănuță, parlamentarii PP-DD Ioan Melinte și Marcel Bujor.

În jurul orei 13 a fost scos sicriul din clădirea EMD, purtat de Gabriel Vlase, Costică Vlase, Adrian Șerban, primarul din Slănic Moldova, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, omul de fotbal Gheorghe Chivorchian și alți apropiați. Sicriul a fost urcat într-una dintre mașinile de la pompe funebre, iar cortegiul funerar, format din aproximativ 50 de mașini, s-a îndreptat spre Cimitirul Central.

O mulțime impresionantă de oameni au însoțit cortegiul prin centrul Bacăului. Mașinile au mers cu viteză redusă și cu avariile pornite. Prima oprire a fost la Catedrala Sf. Neculai. Apoi cortegiul a venit tot centrul orașului. În jurul orei 14, a ajuns în fața Primăriei, pentru un moment de reculegere. Aici așteptau de cel puțin o oră alte sute de oameni. Mulțimea l-a primit pe fostul primar cu aplauze și cu lacrimi în ochi. O delegație de la Primăria Bacău, formată din Ovidiu Popovici, secretarul municipiului Bacău, Leonard Pădureanu, administratorul public al orașului, și Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al instituției, au adus o coroană de flori și au transmis condoleanțe familiei îndoliate.

Cortegiul și-a urmat drumul spre cimitir, cu încă un popas în dreptul Stadionului Municipal. În zona de la Tic-Tac, alte sute de persoane au așteptat convoiul funerar. Parcarea de la Piața Sud a fost rezervată pentru mașinile celor care au însoțit convoiul.

Slujba de înmormântare a avut loc în biserica cimitirului, în care au intrat doar rudele și apropiații. Sicriul închis al fostului primar a fost scos din biserică și apoi dus la mormânt, unde Dumitru Sechelariu a fost îngropat lângă tatăl lui. La gropă, familia abia a putut ajunge lângă mormânt din cauza lumii care se îngrămădea. Mulți stăteau acolo și așteptau de la ora 10. În tot acest timp, dintr-o mașină neagră, Agripina Sechelariu a urmărit plângând ultimul drum din această lume al fiului ei.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.