spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
20.1 C
Vaslui
11-mai-2024

Eşti şofer? Cum poţi obţine 12.000 de RON de la stat începând cu 15 martie

- Advertisement -

Persoanele care vor cumpăra, începând cu 15 martie 2013, un autoturism electric vor primi, la momentul achiziţionării, un „ecotichet” în valoare de 12.000 lei, a decis Guvernul prin ordonanţa de urgenţă care introduce timbrul de mediu pentru înmatricularea maşinilor.

Noua prevedere a foat anunţată de ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a arătat că prin această măsură se urmăreşte stimularea vânzării de autovehicule nepoluante.

Potrivit ministrului, modul de acordare a acestui tichet urmează să fie stabilit prin normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă, dar se va avea în vedere ca suma respectivă să nu fie acordată producătorului pentru a nu se considera ajutor de stat, conform legislaţiei comunitare.

Guvernul a avizat, marţi, introducerea timbrului de mediu care va fi perceput la înmatricularea maşinilor, înlocuind actuala taxă auto.

Ce opţiuni au şoferii din România

Cei care vor opta pentru o maşină electrică au la dispoziţie o gamă destul de largă de autovehicule, începând cu micul Citroen C-Zero şi terminând cu limuzina Opel Ampera. Preţurile variază în intervalul 17.000-45.000 de euro, în funcţie de model, motorizare şi dotări.

Constructorul nipon Toyota oferă trei modele electrice, Yaris Hybrid (aprox. 17.000 euro), Auris HSD (24.200 euro), Prius (aprox. 26.000 euro), dar şi noua Prius Plug-In (43.900 euro). În ceea ce priveşte autonomia totală (electric+benzină/motorină), Prius Plug-In este campionul segmentului, cu peste 1.200 de kilometri. Motoarele folosite oferă 100 cai-putere – în cazul Yaris, şi 136 cai-putere în cazul celorlalte.

Opel este prezent pe acest segment cu modelul Ampera (47.500 de euro), care atinge o viteză maximă de 161 km/h şi accelerează la 100 km/h în 9 secunde. Autonomia oferită este de 500 kilometri.

Constructorii francezi Renault şi Citroen sunt prezenţi pe piaţa automobilelor electrice din România cu 3 modele.

Citroen C-Zero costă aproximativ 30.000 de euro şi principalul său avantaj este dimensiunea foarte redusă.

Renault vinde în România RENAULT Fluence ZE, varianta electrică a modelului cu acelaşi nume, dar şi o variantă electică a van-ului Kangoo.  Fluence ZE este primul autovehicul electric de serie produs de Renault, iar preţul său este în jurul valorii de 26.000 de euro în Franţa. Maşina are o autonomie de aproximativ 170 de kilometri, iar viteza maximă care poate fi atinsă este de 135 km/h. În cazul Kangoo ZE, preţul pleacă de la aproximativ 20.000 de euro în Franţa. Autonomia şi viteza maximă sunt asemănătoare cu cele ale modelului Fluence Z.E.

sursa gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.