spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
11.7 C
Vaslui
12-mai-2024

Regionalizarea a intrat oficial în discuţia Guvernului

- Advertisement -

După discuţiile aprinse despre regionalizare din interiorul USL, Guvernul a aprobat astăzi un prim memorandum pentru „adoptarea măsurilor necesare pentru demararea procesului de regionalizare-descentralizare”. Ministrul Administraţiei, Liuviu Dragnea, susţinea recent  că „nu există la această oră un proiect oficial”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, în şedinţa de asăzi nu s-au luat însă decizii concrete referitoare la calendarul regionalizării, fiind vorba despre o informare din partea lui Liviu Dragnea. „Nu este vorba de un road-map la acest moment, de un calendar cu date precise, a fost doar o informare a cabinetului referitoare la procesul de regionalizare”, a explicat Zaharescu.

Cele mai aprinse dispute legate de regionalizare vizează stabilirea viitoarelor capitale ale regiunilor. Guvernul porneşte de la ideea menţinerii celor opt regiuni de dezvoltare actuale, care vor avea însă mai multe centre, revendicate deja de liderii politici locali. „Dacă va fi un sediu administrativ într-un oraş, în alt oraş din alt judeţ va fi, de exemplu, direcţia regională de finanţe, în altă capitală de judeţ va fi direcţia regională de mediu şi aşa mai departe. Deci nu dorim să concentrăm într-un singur oraş tot pachetul puterii administrative, pentru că în paralel cu procesul de regionalizare se realizează şi cel de descentralizare”, a explicat recent Liviu Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, regionalizarea ar urma să fie definitivată până la sfârşitul anului.

sursa: gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.