spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

ZIUA ÎNMORMÂNTĂRII. Băcăuanii îl plâng pe Sechelariu: “A furat şi el, dar toată lumea fură”

- Advertisement -

O mie de oameni s-au strâns la slujba de înmormântare a lui Dumitru Sechelariu, dar cortegiul se va mări pe drumul spre cimitir. La această oră, centrul Bacăului este blocat de mulţimea care îl însoţeşte pe ultimul drum pe fostul primar.

Băcăuanii par să-i fi iertat toate relele, după 8 ani de la îndepărtarea sa din fruntea oraşului, iar cel mai bine a sintetizat situaţia o doamnă care s-a prezentat “Rodica”: “A furat şi el dar toată lumea fură. A făcut şi lucruri bune pentru băcăuani”. Un alt cetăţean din cortegiu, care a spus că nu i-a fost apropiat lui Sechelariu, îşi aminteşte de băile acestuia de mulţime: “A fost primarul săracilor, dădea milioane de lei la cei care îi intrau în birou, avea un sertar unde îi ţinea pregătiţi şi îi scotea de acolo”. În anii de glorie, Dumitru Sechelariu îşi împărţea salariul de primar celor veniţi în audienţe şi care reprezentau diferite cazuri sociale. Se făceau liste cu situaţiile cele mai disperate, iar a doua zi “Deşteptarea”, ziarul patronat de Sechelariu, publica povestea fiecărui caz rezolvat de primar şi suma primită de fiecare necăjit în parte.

La slujba oficiată de nu mai puţin de 30 de preoţi, un record în materie, cel mai mare spectacol l-a oferit Gigi Becali. A făcut furori în public, ca un star rock, a spus bancuri, a strâns sute de mâini şi, respectând tradiţia lui Sechelariu, a dat bani la sărmanii care stăteau cu mâna întinsă. Despre fostul său prieten şi duşman, Becali a spus: “L-am iertat de-a doua zi după ce ne-am certat. Eu nu lipsesc de la înmormântările oamenilor la care am ţinut”. Gigi Becali i-a câştigat lui Dumitru Sechelariu mai mulţi jucători la poker, iar despre fundaşul Baciu se spune că trebuie să-i mai dea bani şi-acum, după moarte.

Mama lui Dumitru Sechelariu n-a intrat în biserică, pentru că se deplasează foarte greu. Pe toat    ă durata slujbei, ea a stat într-o maşină, înconjurată de mai mulţi bodyguarzi care nu lăsau pe nimeni să se apropie. Laudeta, soţia lui Dumitru Sechelariu a ieşit din biserică plângând în hohote.

Acum, şapte autobuze au fost trase în faţa bisericii pentru a duce oamenii la cimitir. Sunt autobuzele folosite în transportul public local, o afacere care a rămas în familia Sechelariu, mama fostului primar, fostă taxatoare în tinereţe, fiind patroana firmei.

sursa:   evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.