spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
18 C
Vaslui
11-mai-2024

“AŞ FI VRUT SĂ-MI CER IERTARE DE LA HREBENCIUC, STAVARACHE ŞI BECALI”

- Advertisement -

Zeci de prieteni şi cunoscuţi au ţinut ieri să-şi ia rămas bun de la Dumitru Sechelariu şi au venit cu flori şi coroane la căpătâiul fostului primar, al cărui trup neînsufleţit era depus la reşedinţa sa din cartierul Şerbăneşti.

Pe lângă oameni de rând şi-au făcut simţită prezenţa discret doi prieteni ai lui Sechelariu, Adrian Porumboiu şi Dorinel Umbrărescu, primul fiind cel care a suportat cheltuielile de transport şi spitalizare la Viena ale fostului primar al Bacăului.

Unul dintre puţinii membri ai familiei care a discutat cu presa a fost Sergiu Sechelariu, fratele defunctului. “A murit în somn. A vrut să-şi ceară iertare de la trei oameni din România: Viorel Hrebenciuc, Gigi Becali şi primarul Stavarache. A realizat în ultimele clipe că a greşit şi el faţă de aceştia. A discutat cu Viorel Hrebenciuc, Gigi Becali, fiind plecat în Dubai, a vorbit prin intermediar, cu primarul Stavarache n-a reuşit să vorbească. Probabil că aceşti oameni îl vor ierta”, a declarat Sergiu Sechelariu.

În timp ce la Academia de Tenis, acolo unde a fost depus corpul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu, lumea venea cu flori, la Cimitirul Central se făceau ultimele pregătiri de înmormântare. O echipă de muncitori lucra de zor la amenajarea cavoului, sub privirile curioase ale zecilor de băcăuani aflaţi în imediata apropiere, pe trotuar.

Dumitru Sechelariu a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţa, la o clinică din Viena, după ce, pe 2 februarie, fostul primar al Bacăului a fost dus la Spitalul Floreasca, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, pacientul fiind atunci conştient, cooperant şi cu parametrii funcţiilor vitale în limite fiziologice.În zilele următoare, Sechelariu a fost supus mai multor investigaţii imagistice şi de laborator, în vederea stabilirii stării biologice de moment şi a planului terapeutic, iar marţi, 5 februarie, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, evoluţia postoperatorie imediată fiind favorabilă.

Sechelariu fusese internat în spitalul ieşean în 31 ianuarie, cu afecţiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale. În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct.

Dumitru Sechelariu va fi înmormântat marți, la ora 12.00, la Cimitirul Central, cortegiul funerar urmând să străbată traseul Academia de Tenis – Colegiul Economic – str. 9 Mai – str. Mărășești – Cimitirul Central.

Primarul municipiului Bacău transmite condoleanțe familiei îndurerate de dispariția prematură a lui Dumitru Sechelariu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.