spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
13.3 C
Vaslui
10-mai-2024

Dan Marian, PNL nu te vrea!

- Advertisement -

Un scandal care se va stinge în câteva zile

SCANDAL Telenovela „Dan Marian vrea la PNL” a încins spiritele printre liberali. Cei mai multi penelisti spun cã nici nu concep ca sefii partidului sã-l accepte din nou în partid pe senatorul Marian, în timp ce altii spun cã toate manevrele liderului PDL, prin intermediul scandalului care mocneste în filiala de la Bârlad, sã se sfârseascã odatã cu Congresul PNL. „În politicã se poate întâmpla orice. Dacã Dan Marian vine înapoi la PNL, înseamnã cã în acel moment conducerea PNL Vaslui trebuie sã preia conducerea PDL. În aceste conditii, eu va trebui sã stau la Buhãesti cu sabia în mânã si sã strig, precum ciobanii, „Ales, ales, ales”. O sã avem congres si toate lucrurile se vor lãmuri”, spune Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui, una din vocile importante în PNL. Nu am toate elementele. „Eu, personal, am fãcut un pas în spate în organizatia de la Bârlad, din momentul depunerii listelor de consilieri locali, în aprilie anul trecut, si m-am ocupat mai mult de problemele organizatorice ca secretar al organizatiei judetene. Am constatat cã organizatia PNL de la Bârlad este total absentã din peisajul politic local. În plus, Dan Marian nu va fi o temã serioasã în PNL, totul se va clarifica în curând”, afirmã secretarul organizatiei judetene PNL, Daniel Olteanu.

Daniel Olteanu, secretarul general al PNL Vaslui, crede cã situatia de la Bârlad ar trebui rezolvatã mult mai simplu. „Eu nu vãd problemele din aceastã filialã ca un rãzboi, desi unele declaratii ale unor oameni din interior ar conduce spre aceastã idee. Mie mi se pare normal ca dupã o activitate intensã electoralã si în urma unor rezultate pe care organizatia PNL de la Bârlad si le-a asumat ar trebui sã vii si sã-ti depui mandatul ca presedinte. Cât timp, în tarã, PNL merge pe un trend de 30%, iar organizatia din Bârlad ia la alegeri 10% e clar cã nu merge ceva si trebuie luate mãsuri, altfel ne vom zbate în mediocritate în continuare. Eu, ca membru al Biroului Permanent Local, îmi asum responsabilitatea pentru rezultate, alãturi de colegii mei de la Bârlad. Am fost cel care l-am sustinut cu toate fortele mele pe dl. Dumitru Boros la PNL Bârlad, de la venirea lui în partid si pe toatã perioada mandatului sãu de presedinte. Dar, când rezultatul politic al organizatiei este de doar 10% mi se pare de bun simt politic sã vii si sã-ti depui mandatul! Ne-am asumat aceste rezultate, iar acum presedintele ar trebui sã-si depunã mandatul”, sustine Olteanu. Acesta nu poate sã confirme, dar nici sã infirme zvonurile privind implicarea consilierului local PNL, Ciprian Feraru, în crearea unei atmosfere ostile în organizatia de la Bârlad, la ordinul senatorului Dan Marian, liderul judetean al PDL. „Nu pot sã vã spun nimic despre acest lucru. Nu am toate elementele. Eu, personal, am fãcut un pas în spate în organizatia de la Bârlad, din momentul depunerii listelor de consilieri locali, în aprilie anul trecut, si m-am ocupat mai mult de problemele organizatorice ca secretar al organizatiei judetene. Dar, am constatat cã organizatia PNL de la Bârlad este total absentã din peisajul politic local. În plus, Dan Marian nu va fi o temã serioasã în PNL, totul se va clarifica în curând”, a mai explicat secretarul liberalilor din judet.

Corneliu Bichinet: „M-au sunat unii domni de la PDL Bucuresti, sã mã întrebe de Dan Marian”

„Sunt de mai putin timp venit în PNL, asa cã o sã fiu mai precaut în afirmatii. PNL Bârlad, în primul rând, poate si trebuie sã devinã o organizatia foarte puternicã în judet. Dacã-si va deschide portile, va face primiri de noi membri si îsi va alege în fruntea sa pe cei mai potriviti si mai eficienti politicieni vor avea o sansã importantã. Eu nu concep ca la Bârlad sã nu se întâmple odatã la douã sãptãmâni o întâlnire cu parlamentarii, cu organizatia de femei si cea de tineret. Situatia în care se aflã organizatia de la Bârlad este similarã cu cea din alte organizatii din judet, iar de aceea este nevoie de primenirea organizatiilor, acolo unde este anchilozare si defetism. Adicã, vezi Doamne, suntem în USL la discretia PSD-ului si noi stãm ca prostii sã nu se supere Pavãl la Vaslui, Buzatu la judet, Titi la Bârlad sau Voicu la Negresti. Mai al dracului a fost Alin Trifu de la Partidul Conservator care n-a îngenuncheat în fata altora… Pânã la Dan Marian, trebuie sã discutãm de Florin Ciurariu, care trebuie sã redinamizeze organizatia, fãcând ca acei trei parlamentari PNL sã-si deschidã birouri parlamentare în teritoriu si sã primeascã oamenii în audientã, sã le asculte problemele si sã le transmitã la Bucuresti, sã reaseze organizatia de femei la nivel de judet, pentru cã nu prea functioneazã, sau sã reînchege organizatia de tineret. Trebuie ca energiile creatoare ale liberalilor sã fie captate de cineva. Iar dacã Florin Ciurariu se lasã mãcinat de disputele aripilor si aripioarelor din diferite organizatii, nu ne implicã si pe noi (dr. Tãtaru, Corneliu Bichinet, Daniel Olteanu, Simona Polak, Dan Bordeianu) în activitãtile de redimensionare a partidului atunci PNL Vaslui nu va fi bãgat în seamã de conducerea centralã de la Bucuresti, iar uneltirile unora ca Dan Marian pot avea câstig de cauzã. Dan Marian nu este o problemã pentru PNL, nu este o problemã pentru PSD si cred cã este atât de abil încât sã nu devinã o problemã pentru PDL. Dimineatã (luni, 18 februarie a.c.), dupã ce ati publicat materialul cu uneltirile dlui Marian, m-au sunat vreo trei-patru persoane din conducerea PDL Bucuresti sã mã întrebe ce hram poartã acesta. Si eu le-am spus cã este la locul lui, la fel de independent ca Jan” – Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean, membru PNL.

S-a terminat un puci de-al lui Dan Marian…

Conform unor surse, senatorul PDL Dan Marian a fãcut o diversiune în zona organizatiei PNL de la Bârlad, printr-unul din apropiatii sãi, consilierul local Ciprian Feraru, cel care a creat un asa-zis „grup de rezistentã liberalã” în Bârlad, cu intentia clarã de a provoca zâzanie la nivelul conducerii organizatiei judetene liberale si de a-l schimba din functie pe actualul presedinte liberal de la Vaslui, deputatul Florin Ciurariu. Feraru a fost adus în PNL pe vremea când Dan Marian era presedinte la liberali si de aceea senatorul a mizat pe implicarea tânãrului liberal de la Bârlad în crearea unui diversiuni. Liderul judetean PDL s-a folosit de scandalul din organizatia liberalã, în care Florin Ciurariu doreste sã-l schimbe pe presedintele filialei PNL Bârlad, Boros, pentru rezultatele slabe de la alegeri. Mai exact, Dan Marian l-a contactat pe Feraru si i-a spus sã se împotriveascã schimbãrii propuse de conducerea de la Vaslui, mizând pe un adevãrat rãzboi intern, care ar fi ajuns mai apoi la urechea conducerii centrale a PNL. Crin Antonescu si ceilalti lideri liberali dau crezare situatiei, asa cum a fost prezentatã de deputatul Florin Ciurariu, presedintele organizatiei judetene PNL, asa cã „revolutia” lui Marian a esuat. Pe moment, cel putin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.