spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
18 C
Vaslui
11-mai-2024

Georgică Severin (PSD): Trebuie să fim înţelepţi în problema drapelului secuiesc

- Advertisement -

Autorităţile de la Bucureşti trebuie să fie ‘înţelepte’ în gestionarea problemei drapelului secuiesc şi nu ar trebui exclusă posibilitatea ca Parlamentul României să ia atitudine prin adoptarea unei declaraţii pe această temă care să fie transmisă Parlamentului Ungariei, a declarat duminică, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, social-democratul Georgică Severin.

‘Este posibil ca în contextul a ceea ce s-a întâmplat la Budapesta să ne gândim şi noi, în Parlamentul României, să luăm atitudine faţă de aceste fapte. În orice caz, trebuie să dovedim o atitudine înţeleaptă şi, în acelaşi timp, cu respectarea integrală a legilor din România, să nu punem paie pe foc fiindcă, în fond, nu am face decât jocul celor de la Budapesta care doresc să folosească anumite elemente istorice în campaniile electorale care se apropie şi în problemele interne pe care le are la ora actuală Guvernul domnului Viktor Orban. Părerea mea este că la Budapesta se încearcă, dacă vreţi, hai să spunem o incitare care să folosească din punct de vedere electoral şi politic Guvernului Orban. Mă repet, dar trebuie să fim înţelepţi’, a spus acesta.

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că Partidul Democrat Liberal va cere Parlamentului să adopte o declaraţie pe tema drapelului secuiesc.

„Vom cere Parlamentului României să elaboreze o declaraţie de presă ca să aibă o poziţie oficială în opoziţie cu poziţia Parlamentului ungar. Noi, mâine, la Biroul Permanent Naţional vom face un draft de propunere pe care îl vom înainta Parlamentului şi, în consens, toate partidele politice va trebui să ieşim cu o declaraţie de presă, o declaraţie comună adresată Parlamentului ungar. Conţinutul acestei declaraţii nu poate fi în atributul numai al unui partid, noi vom face propunerile noastre, ce va ieşi din consensul partidelor politice în plenurile reunite vom vedea”, a declarat Cezar Preda.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.