spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
Vaslui
11-mai-2024

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi Papa Benedict al XVI-lea a început

- Advertisement -

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi Papa Benedict al XVI-lea a început, şeful statului român fiind întâmpinat vineri de Suveranul Pontif în Sala Del Tronetto.

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit Suveranului Pontif că a acceptat vizita sa la Vatican şi a menţionat, la începutul întrevederii, că s-au mai văzut o dată în 2008.

Convorbirile dintre cei doi au loc în biblioteca privată.

Traian Băsescu îi va oferi Papei Benedict al XVI-lea o ediţie recentă a Tetraevangheliarului a cărei valoare estimată este de 2.500 de euro.

Cu prilejul primirii sale la Cetatea Vaticanului, preşedintele Băsescu va avea convorbiri şi cu secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Tarcisio Bertone.

Vineri, în jurul prânzului, preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor depune un buchet de flori şi vor păstra un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea, după care vor participa la recepţia oferită de Ambasada României la Vatican.

Preşedintele Traian Băsescu este însoţit în vizita sa la Roma de soţia sa, Maria. Din delegaţia oficială fac parte consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota, Bogdan Drăgoi şi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.