spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
12-mai-2024

Timiş: Primăria va monitoriza infracţiunea stradală

- Advertisement -

Infracţionalitatea stradală din zonele cele mai vulnerabile ale Timişoarei va fi monitorizată de poliţiştii locali, care vor avea la dispoziţie o reţea de peste o sută de camere de supraveghere ce vor fi montate în oraş.

‘Este un proiect care se referă la crearea unui sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii stradale; vor fi instalate camere video în spaţiile cu risc, iar la sediul Poliţiei Locale se va crea un dispecerat central care va supraveghea imaginile video’, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Edilul-şef semnează, vineri, la Bucureşti, contractul de finanţare în valoare de 692 de mii de euro şi care are termen de finalizare vara anului 2014.

Fosta administraţie locală a montat câteva camere în centrul oraşului, dar nu sunt de folos, pentru că nu s-a realizat şi tehnologia adecvată utilizării imaginilor captate.

Noul sistem de supraveghere le va fi de mare folos mai ales poliţiştilor care vor putea interveni rapid în momentul în care vor sesiza abateri de la lege.

Recent, de un mare ajutor le-ar fi fost poliţiştilor astfel de imagini, când un deţinut a evadat de sub escortă, în momentul în care a coborât din dubă pentru a-şi rezolva o problemă la Serviciul de Evidenţa Populaţiei. Se căutau imagini pentru a vedea încotro a fugit condamnatul, dar au aflat că acele camere instalate în centru nu funcţionează.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.