spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
16.6 C
Vaslui
12-mai-2024

Ponta: Criza declanşată de scandalul cărnii de cal încă nu s-a soluţionat, important este să ne dublăm eforturile

- Advertisement -

În cazul în care România ar fi rămas ‘vinovatul de serviciu’ în scandalul legat de carnea de cal, probabil ‘ar fi fost mai rău decât seceta de anul trecut’, a declarat joi, la Nurnberg, premierul Victor Ponta, care a subliniat că este important să fie dublate, chiar triplate eforturile prin Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Ministerul Agriculturii pentru a verifica abatoarele.

‘Criza a fost foarte gravă şi este încă, pentru că nu s-a soluţionat definitiv. Pericolul pentru noi a fost uriaş şi slavă Domnului că am reacţionat rapid şi am reacţionat foarte hotărât. N-a trecut cu totul criza, important este că dublăm, triplăm toate eforturile prin ANSVSA şi prin Ministerul Agriculturii de a verifica şi de a găsi… dar vă asigur că dacă au fost făcute greşeli, că, dacă există vreo neregularitate în România nu o acoperim, dimpotrivă, mergem, îi închidem abatorul, îi facem dosar penal’, a explicat Victor Ponta.

Premierul a menţionat că România a fost transparentă cu autorităţile europene, cu cele din celelalte ţări, cu mass-media.

Şeful Executivului a atras atenţia că, în cazul în care România ar fi rămas ‘vinovatul de serviciu’ în scandalul legat de carnea de cal, probabil ‘ar fi fost mai rău decât seceta de anul trecut’.

‘Împreună cu Autoritatea Sanitar Veterinară, cu ministrul Agriculturii, am îndepărtat cele mai mari pericole. Vă daţi seama dacă ar fi rămas România vinovatul de serviciu în tot acest scandal uriaş, şi această criză uriaşă, pentru că e ceva foarte important… Cred că ar fi fost mai rău decât seceta de anul trecut, dacă în toată Europa s-ar fi spus ‘Domnule, în România se fraudează, se falsifică provenienţa sau originea produselor alimentare’. Aici, din fericire, am luat lucrurile foarte în serios de la început, mi-am dat seama şi ne-am dat seama că e un subiect care interesează absolut orice cetăţean din Europa’, a spus Ponta.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.