spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
16.6 C
Vaslui
12-mai-2024

RĂZBOIUL MARARU – MIRONESCU – DETALII SOCANTE

- Advertisement -

• fratii Mararu au fost arestati pentru 29 de zile pentru instigare la tentativă de omor calificat • Mironescu a fost si el arestat preventiv, fiind acuzat de aceeasi faptă ca si fratii Mararu • anchetatorii au dat publicitătii informatii care arată cum au procedat fratii Mararu pentru a-l lichida pe Puiu Mironescu • procurorii afirmă că Bogdan si Răzvan Mararu i-ar fi promis asasinului Vitalie Proca suma de 20.000 de euro, pentru uciderea lui Mironescu • acesta, la rîndu-i, ar fi fost dispus să scoată din buzunar 30.000 de euro dacă Bogdan Mararu ar fi fost ucis în atentatul cu bombă pe care l-a comandat • ambele actiuni au fost sortite esecului • criminalul moldovean a ratat tinta, împuscînd o altă persoană, iar cei care au amplasat bomba sub masina lui Mararu au fost prinsi •

Războiul declansat în urmă cu mai multi ani între fratii Mararu si Puiu Mironescu pare a se fi terminat. Interventia anchetatorilor a dus la arestarea celor care sînt suspectati că, în ultimii ani, au fost artizanii unor acte de o violentă extremă, ce au îngrozit comunitatea pietreană. Ieri după amiază, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile pe numele lui Bogdan si Răzvan Mararu, cei doi fiind acuzati de instigare la tentativă de omor. Pentru aceeasi faptă, dar si constituire a unei grupări infractionale, instigare la distrugere si acte de terorism, a ajuns după gratii, tot pentru o perioadă de 29 de zile si Dumitru Mironescu, măsura fiind luată de magistratii Curtii de Apel Bacău. În primul dosar, instrumentat de procurorii bucuresteni, fratii Mararu sînt acuzati că au pus la cale asasinarea lui Dumitru Mironescu. La rîndu-i, Puiu Mironescu este acuzat de procurori că a comandat atentatul cu bombă care trebuia să ducă la eliminarea lui Bogdan Mararu. Ieri, anchetatorii bucuresteni au făcut publice o serie de informatii care arată modul în care fratii Mararu ar fi actionat pentru a-si duce la bun sfîrsit planul: suprimarea vietii lui Mironescu. În primul rînd pentru anchetatori este mai mult decît evident faptul că între atentatul ratat din Vitan si atacul cu bombă din Piatra Neamt există o strînsă legătură, oamenii din spatele celor două actiuni fiind dusmani de moarte.

Ucigasul a confundat tinta

Anchetatorii afirmă că fratii Bogdan si Răzvan Mararu i-ar fi promis lui Vitalie Proca, un temut asasin din Republica Moldova, suma de 20.000 de euro dacă l-ar fi lichidat pe Dumitru Mironescu. Pe lîngă suma amintită, cei doi ar fi cheltuit încă pe atît pentru pregătirea logisticii. Se spune că Proca a stat în Bucuresti mai bine de 10 zile, timp în care l-ar fi urmărit pe Puiu Mironescu. Pentru a se deplasa mai usor, fratii Mararu i-ar fi cumpărat lui Proca un autoturism Audi A6 înmatriculat în Moldova, pentru a-l folosi la comiterea faptei, si i-ar fi achitat si un avans. Pentru ca treaba să meargă ca unsă, fratii Mararu i-ar fi oferit asasinului toate informatiile necesare pentru identificarea victimei. Numai că ucigasul plătit a dat gres, confundînd tinta. În loc să-l împuste pe Mironescu, Proca l-a împuscat pe Răzvan Isăilă, un tînăr bucurestean care, spre ghinionul său, avea un autoturism Mercedes, ca al lui Mironescu, iar numărul de înmatriculare cu aceeasi combinatie de litere. S-a întîmplat în data de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Mortun din cartierul Vitan, cînd basarabeanul l-a împuscat în cap si în piept, cu un automat Kalasnikov si un pistol Makarov, pe Isailă care, printr-o minune, a scăpat cu viată. Apoi, basarabeanul a plecat spre Iasi cu un microbuz, după care a părăsit tara cu destinatia Moscova, unde a si fost prins de curînd. Autoritătile române au solicitat omologilor rusi extrădarea lui Proca, însă nu este exclus ca o echipă de procurori să se deplaseze la Moscova pentru a-l audia pe suspect. Asasinul mai este căutat si de politistii englezi, după ce în primăvara anului trecut, pe teritoriul Marii Britanii, a împuscat un bancher rus.

Riposta lui Mironescu

Procurorii sînt de părere că Dumitru Mironescu, care are o locuintă în cartierul Vitan, si-a dat seama că el a fost tinta atacului si a hotărît că trebuie să riposteze. El ar fi plătit aproximativ 30.000 de euro pentru a arunca în aer Range Rover-ul lui Bogdan Mararu. Pentru asta, el l-ar fi cooptat si instigat pe Daniel Pădurariu, plus alti trei complici, să monteze un dispozitiv exploziv sub masină. S-a întîmplat în urmă cu mai bine de o lună cînd un tînăr din Bacău a fost prins la putin timp după ce a amplasat sub masina lui Bogdan Mararu un dispozitiv format dintr-un kilogram de C4. Bomba urma să explodeze în momentul în care masina s-ar fi pus în miscare. Ce nu stiau atentatorii este faptul că autoritătile îi monitorizau încă de la jumătatea lunii decembrie. Asa că în arest au ajuns nemteanul Daniel Pădurariu si băcăuanii Cosmin Irinel Lăcătus, Ovidiu Popa, Petrică Jîtaru si Emil Cristofor. Toti sînt acuzati de omor calificat, distrugere si acte de terorism.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.