spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

Cine-i crede: Indatorati in banci ca sa ne reprezinte in Parlament

- Advertisement -

O parte dintre parlamentarii botosaneni au apelat la credite bancare pentru a-si putea sustine financiar campania electorala. Acestia sustin ca au preferat sa se indatoreze la banci decat sa solicite sprijinul financiar al agentilor economici. In topul parlamentarilor care au apelat la credite bancare in 2012 este deputatul PSD Andrei Dolineaschi. Acesta a obtinut un imprumut in valoare de 25.000 de euro. Liderul PSD Botosani mai are un credit in valoare de 35.000 de euro pe care l-a contractat in 2005 si care este scadent in 2025.

Senatorul Doina Federovici a imprumutat in 2012 suma de 74.000 de lei. Este vorba de un credit in valoare de 40.000 de lei care este scadent in 2016, plus alte doua credite in valoare de 15.000 lei si respective 19.000 de lei.
„Am apelat la credite bancare pentru a putea face fata cheltuielilor din campania electorala. Nu am vrut sa solicit sponsorizari de la agenti economici pentru a nu avea ulterior obligatii fata de acestia. Aveam un credit bancar si am facut initial o refinantare, dupa care am mai contractat doua credite”, a precizat senatorul PSD Doina Federovici.
Tot la credite a apelat anul trecut si senatorul PP-DD Corneliu Popescu. Acesta a obtinut un credit in valoare de 40.000 de lei, plus altul de 2.500 de euro.

Datorii de zeci de mii de euro la banci

In topul parlamentarilor cu datorii la banci este senatorul PNL Viorel Grigoras. Acesta are doua credite, contractate in 2006 si 2008, in valoare de 65.000 euro si respectiv 78.000 de euro. „Sunt doua credite pe care le-am luat pentru a cumpara un apartament in Iasi si unul in Constanta. Apartamentul din Constanta l-am cumparat pentru a nu mai plati chiria soferilor. Aveam curse in fiecare zi la Constanta si ma costa foarte mult cazarea soferilor”, a spus senatorul Viorel Grigoras.
Nici deputatul Cristian Roman nu sta foarte bine la acest capitol. Acesta are un credit in valoare de 75.000 de euro contractat in 2008, plus inca un imprumut bancar de 25.000 de euro. De asemenea, deputatul Costel Soptica are doua credite in valoare de 50.000 de euro si, respectiv, 10.000 de euro, contractate in 2005 si 2008.
Daca deputatii botosaneni au apelat la credite, senatorul Serban Mihailescu a apelat la prieteni. Acesta a imprumutat in 2008 suma de 300.000 de lei si urmeaza sa o ramburseze pana in 2015.

Cinci deputati fara datorii

In acelasi timp, sunt si parlamentari care nu au niciun fel de datorii. Este vorba de deputatii Verginel Gireada, Roxana Anusca, Liliana Minca, Mihai Balta si Tamara Ciofu. Cu exceptia lui Verginel Gireada si a Roxanei Anunsca, ceilalti trei nu au facut o campanie foarte costisitoare si au reusit sa se incadreze in banii pe care ii aveau la dispozitie, fara a apela la credite bancare. De asemenea, Roxana Anusca s-a bazat in campania electorala pe voturile si influenta pe care o avea Florin Turcanu, cu care se va casatori in curand. In ceea ce il priveste pe deputatul Verginel Gireada, acesta spune ca nu avea nevoie de credite bancare pentru a-si putea sustine campania electorala. „Un om care munceste nu are datorii. Pot sa mai candidez inca o data si nu am niciun fel de probleme. Am avut banii necesari pentru campania electorala si nu a trebuit sa apelez la credite. Toate cheltuielile le-am facut conform legii si pot fi verificate. Sunt si parlamentari care nu au avut posibilitati financiare si au apelat la credite dar sunt parlamentari care au avut afaceri inainte si si-au putut sustine campania electorala”, a spus Verginel Gireada.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.