spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
Vaslui
10-mai-2024

Rezolvarea cererilor de chirie adresate Primãriei Husi, analizate dupã criterii stricte!

- Advertisement -

IERARHIZARE Pentru cã numãrul persoanelor care solicitã locuintã socialã de la Primãria Husi s-a mãrit, iar cele mai multe dintre cazuri au nevoie de rezolvare urgentã, alesii au fixat o serie de criterii dupã care, spun ei, se va stabili, echitabil, prioritatea la solutionarea cererilor. Studiile, starea civilã sau suprafata utilã a locuintei folosite – sunt doar trei din cele opt criterii stabilite.

Lipsa locuintelor sociale, care sã ajungã mãcar pe jumãtatea numãrului de solicitãri, i-a determinat pe alesii municipiului Husi sã fixeze câteva criterii care, în opinia lor, ar stabili mai clar prioritatea în rezolvarea cererilor. Astfel, situatia locativã e importantã: dacã stã cu pãrintii, primeste 8 puncte, iar dacã stã cu chirie la privat, primeste 10 puncte. Dacã locuieste într-un spatiu mai mic de 5 mp pe fiecare membru al familiei, beneficiazã de 10 puncte, iar dacã spatiul este mai mare de 15 mp, va primi 7 puncte. Starea civilã conteazã si ea destul de mult: dacã solicitantul este cãsãtorit, vãduv sau divortat cu copii, primeste 10 puncte, la fel ca si familiile monoparentale, iar 6 puncte primesc tinerii necãsãtoriti. Din pãcate, alesii n-au pus prea mare pret pe numãrul copiilor aflati în întretinerea solicitantilor, astfel cã pentru ei se acordã puncte putine: pentru un copil, 1 punct, pentru doi copii, 2 puncte, pentru trei copii, 3 puncte, iar pentru patru sau mai multi copii, doar 4 puncte! De asemenea, se dau puncte si în cazul în care solicitantul este persoanã cu handicap. Vechimea cererii conteazã si ea, întrucât se dã un punct petnru fiecare an de vechime al cererii, iar dacã ea are mai mult de trei ani de când stã în sertarele Primãriei, primeste 4 puncte. De asemenea, si venitul conteazã, dar cele mai multe puncte le revin persoanelor aflate în situatii deosebite, precum persoane evacuate din case nationalizate, tineri provenind din orfelinate sau persoane care au adoptat copii, conform legii. Nici studiile nu sunt de neglijat: dacã solicitantul are facultate, primeste 10 puncte, 8, dacã are liceul absolvit si 5, dacã a terminat clasele gimnaziale.

Criterii de departajare

„În cazul în care se va înregistra o egalitate de puncte în cazul unor solicitanti, departajarea se va face tinându-se cont de urmãtoarele situatii, exact în aceastã ordine: numãrul de copii, suprafata locativã, starea de sãnãtate si vechimea cererii”, au spus reprezentantii Primãriei municipiului Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.