spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
Vaslui
11-mai-2024

Testul nuclear efectuat de Corea de Nord, condamnat de comunitatea internaţională

- Advertisement -

Comunitatea internaţională a condamnat marţi testul nuclear efectuat în aceeaşi zi de Coreea de Nord, preşedintele SUA Barack Obama, apreciind că acesta nu face ţara mai sigură şi a cerut o acţiune internaţională ‘rapidă’ şi ‘credibilă’ a comunităţii internaţionale, informează AFP.

‘SUA vor continua de asemenea să adopte măsurile necesare pentru a se apăra pe sine precum şi pe aliaţi. Vom întări strânsa coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri’, a adăugat liderul de la Casa Albă, potrivit unui comunicat.

Biroul serviciului naţional american, care conduce 16 agenţii de informaţii ale ţării, a anunţat că evaluează ‘evenimentul seismic’ din Coreea de Nord, într-o primă reacţie la testul nuclear efectuat de Phenian. ‘Comunitatea serviciilor de informaţii este la curent cu un eveniment seismic cu caracteristici explozive şi evaluăm informaţiile pertinente’, se precizează într-un comunicat.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a condamnat de asemenea testul nuclear nord-coreean, apreciind că este ‘profund destabilizator’, în timp ce Londra a cerut un ‘răspuns puternic’ al Consiliului de Securitate al ONU.

Şi Rusia a condamnat testul nuclear efectuat de Coreea de Nord, apreciind că este vorba de o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, a declarat marţi o sursă diplomatică pentru agenţia de presă Interfax. ‘Condamnăm aceste acţiuni ale Coreii de Nord şi considerăm, ca şi lansarea unei rachete balistice precedente, că este vorba de o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU’, a precizat sursa menţionată.

Premierul japonez Shinzo Abe a condamnat, de asemenea, noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, calificându-l ‘extrem de regretabil’. Acest test ‘încalcă o serie de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Este extrem de regretabil şi vom protesta ferm’, a declarat premierul japonez, la puţin timp după confirmarea de către Phenian a unui test nuclear efectuat cu ‘succes’.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.