spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
12-mai-2024

VIOREL HREBENCIUC RENUNȚĂ LA ȘEFIA PSD BACĂU

- Advertisement -

Liderul PSD Bacău a anunțat că nu va mai candida pentru șefia organizației băcăuane, la alegerile programate la începutul lunii aprilie. Retragerea lui Hrebenciuc deschide lupta politică între doi combatanți tineri, Dragoș Benea și Gabriel Vlase.

Deputatul Viorel Hrebenciuc, președintele Județenei PSD Bacău, va renunța, după mai bine de 20 de ani, la supremația în organizație. Acest moment ar putea avea loc peste mai bine de o lună, mai precis în jurul datei de 5 aprilie, când sunt programate alegerile din sânul organizației PSD. “Am anunțat de vineri că nu voi mai candida. Nu este un motiv special. Am obosit, sunt de 23 de ani în funcție, îmi ia prea mult timp să vin la Bacău, sunt implicat în alte proiecte, mai importante”, a declarat Viorel Hrebenciuc pentru Ziarul de Bacău. El a evitat să spună cine preferă să îi ia locul, dar a admis că există doi concurenți, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, și deputatul Gabriel Vlase. Ambii sunt vicepreședinți ai PSD Bacău.

“Dacă există rivalitate și vor candida, va câștiga cel care are cea mai bună susținere. Eu nu am niciun partipri”, a mai spus Viorel Hrebenciuc. Acesta s-a declarat mulțumit de cei 23 de ani aflați în fruntea PSD Bacău. “Las cea mai tânără organizație PSD din România. Și Dragoș Benea, și Gabriel Vlase aveau sub 30 de ani când au primit funcții importante. Acum au în jur de 40 de ani sau chiar mai puțin, dar se află deja fiecare la al treilea mandat”, a precizat liderul PSD Bacău.

Gabriel Vlase nu vrea să vorbească din prima zi

Deputatul Gabriel Vlase, vicepreședintele PSD Bacău, spune că nu s-a stabilit încă data alegerilor pentru desemnarea noii conduceri a Județenei PSD Bacău. El susține că acestea vor avea loc cel mai probabil cam într-o lună. “Data nu este încă fixată, probabil într-o lună vom avea alegerile din Bacău”, a spus Vlase. Despre o eventuală candidatură pentru funcția de președinte PSD Bacău, deputatul Gabriel Vlase nu a dorit să vorbească. Cel puțin la o zi după anunțul lui Viorel Hrebenciuc, încă lider al PSD. “Vorbim mai încolo, nu așa, din prima zi”, a spus Vlase.

Dragoș Benea își dorește funcția, dar are nevoie de o echipă

Dragoș Benea spune că își dorește funcția de lider al PSD Bacău, dar că până la a o obține este cale lungă. “Îmi doresc să candidez, dar decizia o voi lua după ce voi avea o discuție cu minim zece colegi din interiorul partidului. Trebuie să încheg o echipă care să asigure succesul și la Delegația Permanentă, și peste patru ani. Oricâte pârghii ai avea, dacă nu ai o echipă formată din oameni care au avut și au un cuvânt de spus în partid și în organizația județeană, nu câștigi la PSD. Funcția de președinte la Consiliul Județean este doar un avantaj cât un vârf de barcă, dar insuficient dacă nu am o echipă”, a declarat Dragoș Benea, președintele CJ Bacău.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.