spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.6 C
Vaslui
12-mai-2024

ACCIDENT TERIFIANT

- Advertisement -

• doi tineri, de 24 si 16 ani, au murit pe loc, masina în care se aflau rupîndu-se în două în urma impactului cu un stîlp din beton • cea de-a treia victimă, este în comă fiind în stare foarte gravă • verificările preliminare indică drept principală cauză viteza • anchetatorii cred că BMW-ul circula cu cel putin 150 km/h • soferul decedat figurează în cazierul rutier cu 17 abateri, cele mai multe fiind sanctiuni pentru viteză •

Un cumplit accident de circulatie, petrecut ieri dimineată, în jurul orei 6,00, pe DN 15, în apropierea magazinului Dedemen din Dumbrava Rosie s-a soldat cu decesul a doi tineri si rănirea gravă a altuia. Cei care au ajuns imediat la fata locului au avut parte de imagini de cosmar: masina ruptă efectiv în două, iar trupurile victimelor aruncate la zeci de metri de locul în care se aflau rămăsitele autovehiculului. În urma impactului, deosebit de violent, pasagerului de pe scaunul din dreapta fată, un adolescent în vîrstă de 16 ani, elev la un liceu din Piatra Neamt, i-au fost amputate picioarele de sub genunchi. „Asa ceva nu am văzut în viata mea. Celui din dreapta i-au fost retezate picioarele, unul dintre ele fiind găsit la o distantă de 20 de metri de locul în care a fost proiectată victima. Impactul a fost atît de puternic că cei doi tineri din fată nu au avut nici o sansă“, a declarat unul dintre cei care au ajuns la fata locului la scurt timp de la producerea accidentului. Doar pasagerul de pe bancheta din spate, în vîrstă de 18 ani, elev si el, a scăpat cu viată, însă medicii sînt rezervati în ceea ce-l priveste. Si el a fost proiectat din autoturism în momentul impactului, însă spre norocul său a aterizat pe zăpadă. Politistii au reusit să refacă traseul celor trei tineri, începînd din seara de sîmbătă. Iulian P., în vîrstă de 24 de ani, s-a oferit să-si ducă amicii cu autoturismul său, un BMW 325, la o discotecă din comuna Alexandru cel Bun unde au stat pînă spre dimineată. În jurul orei 5,00, cei patru s-au urcat în masină si au pornit spre Roznov, unde locuia unul dintre cei patru. După ce si-au lăsat prietenul la domiciliu, cei trei s-au îndreptat spre Piatra Neamt. Nu au mai ajuns acasă… Probabil, Iulian P. a încercat să le arate amicilor de ce este în stare autoturismul pe care îl achizitionase recent din Bucuresti si a apăsat puternic pedala de acceleratie. În momentul în care masina a atins o viteză foarte mare, tînărul a pierdut controlul volanului, iar bolidul a iesit de pe carosabil izbindu-se puternic de un stîlp. În urma impactului, BMW-ul s-a rupt în două, cele două părti din caroserie aterizînd la o distantă de 40 de metri una de cealaltă.

„Tinerii erau zdrobiti“

Cadrele medicale ajunse la fata locului nu au mai putut face nimic pentru salvarea conducătorului auto si a adolescentului care se afla pe scaunul din dreapta fată. „Efectiv, masina era ruptă în două iar victimele, trei tineri, erau aruncate pe asfalt, cu fata în jos, la mare distantă de fiarele contorsionate. Două dintre victime erau deja decedate, suferind leziuni grave. Practic, tinerii erau zdrobiti iar unul dintre ei nu mai avea picioare, acestea fiind amputate si rămînînd în jumătatea din fată a masinii. Cea de-a treia victimă, un băiat de 18 ani, a fost găsit în viată dar are răni extrem de grave iar prognosticul este rezervat. Acesta este în comă de gradul doi, are politraumatisme, un traumatism cranio-cerebral acut cu otoragie, multiple contuzii toracice fiind suspect de ruptură de organe interne, fractură de femur si multe altele. A fost transportat la UPU Piatra Neamt si duminică dimineată era încă în investigatii, prioritatea fiind să se afle dacă are sau nu organele interne rupte. Dacă se va confirma diagnosticul, pacientul va trebui mai întîi operat pentru a fi stabilizat si abia apoi transferat la un alt spital. Este cel mai grav accident din acest an si cel mai trist este că victimele sînt niste tineri“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa Serviciului de Ambulantă Neamt. Politia Rutieră a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au stat la baza producerii acestui grav accident. La cîteva minute după producerea nedoritului eveniment, la locul tragediei a ajuns si comisarul sef Cezar Asandei, seful Politiei Rutiere: „Cel mai probabil accidentul s-a datorat vitezei excesive, pentru că altfel nici nu s-ar explica cum de s-a rupt masina în două. Martorii ne-au spus că traficul la acea oră era destul de scăzut si că nu a fost vorba de vreo manevră de depăsirea sau altceva“. Iulian P. detinea permis de conducere din anul 2007, iar de atunci a adunat în cazierul rutier nu mai putin de 17 abateri. În 2011 a avut carnetul suspendat pentru conducere sub influenta băuturilor alcoolice. În 2010 a fost cercetat penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. Cele mai multe abateri însă au fost pentru viteză excesivă si lipsa centurii de sigurantă.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.