spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
13.3 C
Vaslui
10-mai-2024

Traficanti periculosi (FOTO)

- Advertisement -

UPDATE. Magistratii vasluieni au decis, în urmã cu putin timp, arestarea preventivã a lui Marcel State din Bãcani, sub acuzatiile de introducere în tarã de droguri de risc, trafic de droguri de risc, dar si de nerespectare a regimului armelor si munitiilor. Acesta va rãmâne dupã gratii în urmãtoarele 29 de zile. Fratele sãu este cãutat în continuare de politisti. “S-a stabilit cã din ianuarie 2013 si pânã în prezent, cei doi frati au comercializat circa 2 kilograme de canabis în rândul tinerilor din muncipiul Bârlad. Aceste droguri veneau din Spania prin intermediul unor firme de curierat. Unul dintre frati a fost arestat preventiv. Politistii desfãsoarã, în acest moment, activitãti pentru localizarea si prinderea celui de-al doilea tânãr”, a declarat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

EXCLUSIVITATE… Mafia din Spania îsi întinde încet, încet tentaculele si în Vaslui. Doi membri ai clanului au fost descoperiti de ofiterii de la Crimã Organizatã si procurorii DIICOT Vaslui cu tot cu prada. Unul dintre ei a fost retinut, iar celãlalt a reusit sã scape dupã o urmãrire ca în filme. Prada i-a surprins pânã si pe politisti: un kilogram de canabis de foarte bunã calitate (Skunk). De asemenea, acestia detineau si trei arme letale si zeci de cartuse. Într-o anexã a casei au fost descoperite bunuri în valoare de peste 100.00 de euro, despre care politistii cred cã sunt furate. Uimirea anchetatorilor a fost si mai mare când au gãsit un dispozitiv de inscriptionat carduri si o imprimantã, cu ajutorul cãrora membrii familiei State confectionau bancnote false.

TRAFICANTI Politistii si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism (DIICOT) Vaslui au descins aseara la locuinta a doi frati din satul Vulpãseni, comuna Bãcani, suspectati pentru trafic de droguri de mare risc. Unul dintre ei se afla întâmplãtor în curte când mascatii au ajuns la poartã si a reusit sã fugã mai bine de 7 kilometri, ascunzându-se într-o pãdure din apropiere. Pânã la aceastã orã el nu a fost gãsit. Celãlalt a fost retinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fata Instantei cu propunerea de arestare preventivã pentru 29 de zile. În casa fratilor Marcel State (în vârstã de 30 de ani) si Teofil Sorin State (de 27 de ani), oamenii legii au gãsit aproximativ un kilogram de canabis de foarte bunã calitate (Skunk) pe care o primeau prin intermediul unor colete din Spania, iar apoi o comercializau la Bârlad. Spre surprinderea anchetatorilor, în locuinta familiei State au mai gãsit trei arme letale, o puscã de vânãtoare cu glont pe teavã, douã arme artizanale (un pistol si o puscã), precum si zeci de cartuse. Surprizele nu s-au încheiat aici. Într-o anexã a casei au mai fost descoperite foarte multe lucruri despre care politistii cred cã sunt furate: drujbe, rotopercutante si altele. A fost nevoie de douã transporturi pentru a duce aceste bunuri la Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui, toate în valoare de peste 100.000 de euro. De asemenea, oamenii legii au mai gãsit si un dispozitiv de inscriptionat carduri si o imprimantã, prin intermediul cãrora cei doi frati fãceau bancnote false. Conform unor surse din cadrul politiei, cei doi sunt vârful unui ice-berg, reteaua fiind mult mai complexã. În continuare se fac cercetãri cu scopul destructurãrii unui grup infractional organizat. Vom reveni cu mai multe amãnunte în editia de luni a ziarului nostru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.