spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
11.7 C
Vaslui
12-mai-2024

Preşedintele ANSVSA: Importurile şi exporturile de animale sau produse de origine animală între România şi Ucraina, blocate

- Advertisement -

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Florin Ţurcanu, susţine necesitatea deblocării schimburilor comerciale cu produse de origine animală între România şi Ucraina.

El a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că, în acest moment, orice export sau import de animale sau produse de origine animală între România şi Ucraina este întrerupt, ca urmare a incompatibilităţii certificatelor sanitar-veterinare.

‘Niciun import sau export de animale sau produse nu se poate face pentru că nu sunt agreate certificatele sanitar-veterinare. Noi funcţionăm şi emitem certificate după legislaţia Uniunii Europene, iar Ucraina după legile proprii’, a afirmat Ţurcanu.

El susţine că redeschiderea pieţelor ucrainene se poate face doar în urma unui dialog între ANSVSA şi structura similară din Ucraina, pentru a permite ‘ajungerea la un numitor comun din punct de vedere tehnic’.

Deputatul liberal Costel Şoptică a solicitat, vineri, consulului general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boechko, să intervină la nivel guvernamental pentru a debloca în special importurile de animale vii şi de carcase de bovine, porcine sau ovine necesare procesatorilor de carne din Ucraina şi România.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.