spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
14-mai-2024

Spitalul din Murgeni, fãrã manager!

- Advertisement -

INCONSTIENT Medicul Lilica Otel, managerul Spitalului orãsenesc Murgeni, o institutie medicalã foarte importantã în judet, având singura sectie de psihiatrie pentru bolnavi incurabili, a demisionat din functie acum douã zile. Lilica Otel si-a motivat demisia – oficial – ca având probleme de sãnãtate, iar neoficial se pare cã n-a mai suportat imixtiunea primarului Murgeniului, Ion Buta, în actul managerial. Practic, medicul Lilica Otel a fost umilitã de primarul Buta într-o sedintã la care el nici nu fusese invitat, motivul umilintelor aduse doctoritei fiind cã aceasta a redus douã posturi din spital, persoanele angajate pe acestea primind preaviz. Demisia doctoritei Otel aduce spitalul din Murgeni în pragul unei crize, deoarece nu sunt medici care sã asigure înlocuirea ei, nici ca specialist si nici ca manager, având în vedere cã orasul Murgeni este unul vestit ca fiind sãrac si fãrã posibilitãti de a asigura medicilor noi confortul necesar unui trai decent. Medicul Lilica Otel ne-a declarat cã nu va reveni asupra deciziei în nici un caz, dar primarul Buta, care a realizat totusi cã a întins prea tare „coarda” arogantei de care se pare cã suferã crunt, sperã ca ea sã revinã asupra demisiei si sã nu plece de la conducerea spitalului.

Demisia directorului Lilica Otel a venit pe fondul unui conflict deschis pe care aceasta îl are cu actualul primar Ion Buta, pe care multã lume îl acuzã cã a devenit extrem de arogant, pentru cã are functia „supremã” în oras. Practic, primarul Ion Buta a amenințat în mai multe rânduri cã o va face pe directoarea spitalului sã plece, sã demisioneze, iar acum douã zile i s-a si îndeplinit „dorinta”: medicul Lilica Otel a depus la Primãrie o cerere de concediu si una de demisie, dupã ce îsi va efectua concediul legal. Desi starea conflictualã exista de mai mult timp, o decizie a directoarei Otel de a disponibiliza douã persoane din rândul salariatilor spitalului, prin reducerea de posturi (un tractorist si o spãlãtoreasã) a aprins fitilul scandalului. Ionel M. Carp, tractorist la spital, a trimis în luna decembrie, în timpul sãrbãtorilor de iarnã un mesaj pe telefonul doctoritei Otel, de pe telefonul fiicei lui, prin care îi spunea medicului sã revizuiascã orele de muncã, pentru cã sunt greseli la plata salariilor. În urma acestui mesaj, Lilica Otel a suferit un atac cerebral, necesitând internarea. Ea a mai primit încã douã mesaje apoi de amenintare, de la un numãr care n-a putut fi identificat. Acum, dupã ce tractoristul Ionel Carp a recunoscut cã a trimis un mesaj si a oferit scuze doamnei director pentru el, acesta s-a plâns la primar cã a fost disponibilizat si el si nevasta lui, ca rãzbunare pentru ce s-a întâmplat. Asa cã primarul Buta a fost solicitat sã intervinã ca sã nu fie dat afarã. Si acesta s-a prezentat la o sedintã, desfãsuratã pe data de 6 februarie, unde se dezbãteau la spital problemele pentru acreditarea institutiei, deci o sedintã strict tehnicã. El a solicitat doamnei director Lilica Otel explicatii privind preavizele date familiei Carp si a umilit-o prin faptul cã le-a cerut salariatilor sã ridice mâna dacã ei considerã cã directoarea este prea exigentã. Nimeni nu a ridicat mâna însã Lilica Otel n-a mai rezistat presiunilor fãcute de primar si a mentionat cã va demisiona, ceea ce chiar s-a întâmplat.

„Nu este corect, profesional n-a gresit”

Primarul Ion Buta ne-a precizat cã el este presedintele CA al spitalului si are toate drepturile sã îsi controleze institutiile din subordinea primariei. S-a dus însotit la spital si de secretarul Primãriei Murgeni, contabila sefã a Primãriei, si acolo au avut discutii destul de dure cu directoarea. „Vreau sã întelegeti cã eu nu am nimic cu doamna doctor. Dar eu i-am aprobat în decembrie 2012 organigrama si statutul de functii la spital si nu ni s-a spus cã trebuiesc reduse posturile. Acum dupã incidentul cu mesajele, brusc se reduc, dar nu trebuia sã ne informeze si pe noi? Cã spitalul apartine de Primãrie. Si apoi, omul ãla (Carp Ionel – n.r.) nu a gresit cu nimic profesional. Chiar de aia m-am dus la sedintã, împreunã cu liderul de sindicat din spital, si acolo am rugat oamenii sã spunã dacã au ceva de reprosat lui Carp profesional. Nimeni nu a spus nimic rãu, decât cuvinte de laudã au fost la adresa lui. Cum sã dai afarã un om care n-a gresit profesional? Dacã trebuia sã îl pedepseascã îl dãdea în judecatã, îi cerea daune, dar nu asa, cã nu-i legal. Dar eu consider cã a fost doar o micã neîntelegere si n-am semnat demisia doamnei doctor, sper din toatã inima ca ea sã revinã si sã nu plece”, a spus primarul Ion Buta. Desi nu a recunoscut cu toatã gura, primarul Buta a spus cã i-a mentionat medicului Otel cã dacã pleacã, nu-i o problemã, cã „nimeni nu-i de neînlocuit”. De parcã medicii ar face coadã la spitalul din Murgeni pentru a se angaja…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.