spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
9.1 C
Vaslui
14-mai-2024

Surpriza de la olimpiada de fizicã: o fetitã de la tarã, printre premianti, pe judet!

- Advertisement -

SUCCES Si elevii din învãtãmântul rural pot face performantã, în ciuda conditiilor adesea inferioare celor de la oras! S-a demonstrat acest lucru încã o datã, cu prilejul olimpiadei de fizicã, etapa judeteanã, care anul acesta a avut loc la Husi, la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”: o fetitã de clasa a VI-a de la scoala din Valea Grecului a obtinut un meritoriu si neasteptat premiu III!

Se numeste Roxana Timon, este în clasa a VI- a si este lãudatã de profesori pentru cã se strãduie sã învete bine la toate obiectele. Profesoara sa de fizicã, Ghena Tacu, sustine cã a avut o ezitare înainte de concurs, gândind cã nu ar fi o treabã usoarã sã se ia la întrecere cu copiii de la oras. Gândul cel bun însã, a fost sã participe totusi, pentru cã Roxana a demonstrat cã are ambitia unui competitor serios. De altfel, si Colegiul National „Cuza Vodã” are cu ce se mândri, în urma acestei olimpiade de fizicã. „Elevii si profesorii de la Colegiul National ” Cuza Vodã ” s-au remarcat din nou, din cele unsprezece locuri calificabile, cinci au fost ocupate de ei. Este vorba despre: Macovei Raluca, prof. Popa Cristinel; Patras Anton Fabian, profesor Plesu Tatiana; Codreanu Stefan, profesor Popa Cristinel; Chelaru Andrada, profesor Popa Cristinel; Aeloaiei Vlad, profesor Andoroi Adina. Suntem mândri de ei, atât de elevi, cât si de profesori si le urãm putere de muncã în pregãtirea la etapa urmãtoare. De asemenea, tinem sã felicitãm Colegiul „Dimitrie Cantemir” pentru organizarea impecabilã a acestei olimpiade”, a transmis conducerea Colegiului „Cuza Vodã” Husi.

„Nu îndrãzneam sã ne confruntãm cu elevii din oras, elevi care au o altã conditie fatã de cei de la tarã”!

DIFERENTE „La început am ezitat sã particip la olimpiada de fizicã: un profesor de chimie-fizicã, gradul I, vechime de 28 de ani, care a lucrat la tarã de când a primit repartitia, în anul 1984, la Scoala Valea Grecului, comuna Duda-Epureni, nu îndrãznea sã se confrunte cu elevii din oras, elevi care au o altã conditie fatã de cei de la tarã. Totusi, mi-am zis cã voi putea concura cu eleva Timon Roxana, de la clasa a VI-a, deoarece am descoperit un potential intelectual ridicat, un copil care absoarbe toate informatiile (la toate obiectele, nu numai la fizicã) si are dorinta de a participa la competitii. Pregãtirea pentru olimpiadã s-a bazat mai mult pe activitatea de la clasã, pe rezolvarea problemelor acasã si pe unele întâlniri elev- profesor. Dacã timpul ne-ar fi permis mai multã pregãtire, poate obtineam un rezultat mai bun, dar Roxana este un copil normal, care îsi trãieste copilãria, se pregãteste zilnic pentru lectii. Are întotdeauna alãturi familia, care o sustine în tot ceea ce face. Acest rezultat mã obligã sã lucrez în continuare, ca si pânã acum sau mai mult, dar trebuie sã fii ajutatã si de elevi, elevi care nu au aceeasi sansã ca elevii din mediul urban, ei multumindu-se de multe ori sã învete o meserie, sã gãseascã un loc de muncã din care sã-si întretinã familia”, a spus profesoara Ghena Tacu, îndrumãtoarea Roxanei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.