spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
11-mai-2024

Arad: Anchetatorii au ridicat documente şi calculatoare de la sediile UVVG Arad

- Advertisement -

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), au ridicat, joi, documente şi calculatoare din mai multe sedii ale Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’, atât din municipiul Arad, cât şi din alte opt judeţe.

Potrivit anchetatorilor, cercetările sunt derulate într-un dosar privind eliberarea unor diplome false de către Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul universităţii arădene. Sunt vizaţi mai mulţi suspecţi asupra cărora planează suspiciuni privind implicarea în cauză, printre care şi câteva cadre didactice.

În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora între suspecţi s-ar afla şi câţiva poliţişti arădeni, acestea au fost infirmate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, comisar Camelia Tuduce. ‘Nu este adevărat faptul că în cauză ar fi cercetaţi ca suspecţi, angajaţi ai IPJ Arad. Pe de altă parte însă, vă informez că anchetatorii ne-au anunţat că au fost invitaţi pentru audieri, în calitate de martori, zece poliţişti arădeni, atât ofiţeri, cât şi agenţi’, a declarat joi, pentru AGERPRES, comisarul Camelia Tuduce.

Sub protecţia anonimatului, un cadru didactic de la UVVG Arad şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că prestigiul universităţii va fi serios afectat.

‘Îmi exprim consternarea cu privire la cercetările care a ca obiect UVVG Arad, pentru că nu ştiu cât adevăr există în informaţiile care au fost furnizate de anchetatori presei, lucru care nu mi se pare a fi fost chiar corect, în această fază a anchetei. Pe de altă parte nu pot înţelege de ce a fost necesară această demonstraţie de forţă din parte anchetatorilor, care au descins la sediul universităţii însoţiţi de ‘mascaţi’ înarmaţi până în dinţi, de parcă ar fi fost vorba de nişte infractori extrem de periculoşi. Nu ştiu dacă în urma anchetei vor fi sau nu găsiţi vinovaţi din cadrul UVVG. Din păcate însă, având în vedere faptul că la noi studiază câteva sute de studenţi străini, cred că prestigiul universităţii va avea de suferit, mai ales datorită modului în care au acţionat oamenii legii’, a declarat profesorul respectiv, pentru Agerpres.

Deocamdată, reprezentanţii UVVG Arad nu au făcut niciun fel de declaraţii oficiale cu privire la desfăşurarea cercetărilor.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.