spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

Evaziunea fiscala cu miez de nuca, anihilata cu mascatii

- Advertisement -

Marti dimineata, politistii au efectuat zece perchezitii in Bucuresti si judetele Buzau, Ilfov si Botosani, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala de peste un milion de lei. Politistii buzoieni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au reusit destructurarea unui grup infractional format din 9 membri, dintre care sase domiciliati in judetul Buzau, iar ceilalti trei pe raza judetelor Botosani, Ilfov si a municipiului Bucuresti.

La Botosani perchezitia domiciliara a avut loc la un imobil de langa sediul Politiei Rutiere. Potrivit politistilor buzoieni, impotriva celor 9 indivizi cercetati a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune, fals material in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea de mai mult de 5 muncitori fara a avea inregistrate contracte individuale de munca si pentru complicitate la evaziune fiscala, in aceeasi cauza fiind inceputa urmarirea penala si fata de o societate comerciala in judetul Ilfov.
Una dintre persoanele suspectate de evaziune fiscala prin comertul cu miez de nuca este si liderul romilor din localitatea Calvini, Nicolae Oita, zis Ceausu (foto). Barbatul este cunoscut in zona ca un cal breaz, mai ales ca in urma cu doar doua saptamani, impreuna cu fiul sau, ar fi batut un consatean pana cand acesta a intrat in coma. Cei noua sunt suspectati ca, in perioada 2012-2013, au desfasurat activitati de achizitie, prelucrare si comercializare a unor cantitati importante de nuca si miez de nuca fara a inregistra si fara a declara organelor fiscale veniturile obtinute, sustragandu-se astfel de la plata impozitelor si taxelor datorate catre bugetul statului. Prin persoana din Botosani, miezul de nuca era exportat in tari arabe fara a se mai plati impozitele catre stat. Persoanele respective mai sunt suspectate ca au comercializat marfurile prin folosirea unor documente de provenienta fictive (borderouri de achizitie, avize de insotire a marfurilor in numele unor societati tip fantoma sau fara activitate), operatiuni urmate de exportul marfii in tarile arabe prin folosirea unor documente in care ar fi fost mentionate valori mai mici decat pretul de achizitie, diferenta de bani fiind incasata in conturi personale.
Valoarea veniturilor neinregistrate a fost estimata la 16.823.000 de lei, in timp ce prejudiciul initial a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei, reprezentand numai valoarea TVA sustrasa.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.