spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.6 C
Vaslui
12-mai-2024

DOSARUL NOVAC: TRAFIC DE DROGURI ÎN LIMBAJ CAMUFLAT

- Advertisement -

“Bagaje”, “adidași”, “tricouri” – așa spun procurorii că erau denumite drogurile în convorbirile telefonice purtate de inculpații în dosarul Novac cu alți traficanți sau consumatori. Procurorii au depus la dosarul în care sunt cercetați Novac Bărbieru, fiica sa minoră și alți trei inculpați probe, mărturii și transcrierea interceptărilor telefonice.

Din convorbirile telefonice reiese că membrii grupării “foloseau un limbaj camuflat încă din august 2012 și foloseau expresii – termeni consacrați – bagaje, chestii, ketchup, adidași, tricouri, vin, bere, cafea, suc, piese, care în fapt reprezentau cantități de droguri cerute la vânzare sau vândute”. Toate activitățile de trafic de droguri desfășurate de “săgeți” (subdealeri) au fost confirmate de de consumatorii de droguri audiați de procurori. Numai concubinul minorei, presupusul cap al rețelei din Bacău, de etnie turcă, avea peste 20 de consumatori, cu cinci – zece tranzacții pe zi. Fratele acestuia, zis “Arabul”, și-a dezvoltat propria rețea de trafic de droguri în Constanța. Ambii se aprovizionau cu “marfă” din Grecia, unde locuia mama lor, implicată și ea în afacere. De altfel, minora și mama acesteia, într-o convorbire telefonică, își manifestau îngrijorarea legată de “pachetul” trimis din Grecia.

“Vorbim, mamă, că R. (concubinul ei, n.r.) e pe arest acuma, îi cu cătușe. M-a sunat mă-sa lui R… Da’ știi pentru ce i-a oprit, l-a oprit pe R.? Că pe tata l-a lăsat pe drum, pe acolo prin Grecia… Pachetu’ îi trimis deja, nu l-a prins cu aia pe el, înțelegi?”, îi explica minora mamei ei, la telefon. Cei cinci sunt arestați din 20 octombrie 2012. În ianuarie 2013, inculpații aflați în arest și martori cercetați în libertate au dat în instanță primele declarații despre această afacere de familie. Pe 19 februarie, alți martori și apropiați ai familiei Bărbieru vor fi audiați. Pe de altă parte, avocata minorei a depus o nouă cerere de eliberare sub control judiciar, care se va judeca mâine.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.