spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
14-mai-2024

Doctorul Tãtaru are Legea de partea sa!

- Advertisement -

RÃSPUNS Comisia Juridicã de Disciplinã si Imunitãti, împreunã cu Agentia Nationalã de Integritate (ANI) a fãcut ieri luminã în cazul tuturor medicilor din actuala legislaturã, cãrora, mai în glumã, mai în serios, unii le-au spus cã ar fi în incompatibilitate. Cum Vasluiul are parlamentari de profesie medici, interesul a fost cu atât mai mare, mai cu seamã în cazul doctorului Nelu Tãtaru, în jurul cãruia s-a fãcut destulã vâlvã, pe aceastã temã. ANI însã, a transat problema: poti fi si medic, si parlamentar, concomitent, fãrã nicio problemã!

„În conformitate cu dispozitiile art. 81 si urmãtoarele, din Legea nr. 161/2003, privind unele mãsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitãtilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei (…); în conformitate cu dispozitiile art. 14 si urmãtoarele, din Legea 96/2006, republicatã, privind Statutul deputatilor si senatorilor (…), având în vedere toate aceste dispozitii si stiind faptul cã incompatibilitãtile sunt prevãzute în mod expres de lege si sunt de strictã interpretare, în conformitate cu principiul „ubi lex non distinguit nec nos distinguere debemus”, opinãm cã exercitarea concomitentã a calitãtii de deputat (sau senator) în Parlamentul României si a functiei de medic, nu este de naturã sã genereze o stare de incompatibilitate”, s-a precizat, în adresa oficialã nr. 355/02.2013, trimisã Comisiei Juridice de Disciplinã si Imunitãti de cãtre ANI.

„Lãmurim astfel o problemã care a fost ridicatã în mai multe rânduri la nivelul conducerii spitalului municipal Husi”!

„Suntem mai multi medici în Parlament, care aveam nevoie de aceastã precizare, de aceastã lãmurire. Rãspunsul dat de ANI si asumat apoi de Comisia Juridicã de Disciplinã si Imunitãti, care ne-a fost adus la cunostintã atât mie, cât si altor colegi medici din Senat si Camera Deputatilor, vine sã stabileascã în termeni juridici de necontestat, faptul cã medicul poate fi, în conditiile Legii, si medic si parlamentar. Lãmurim astfel o problemã care a fost ridicatã în mai multe rândul la nivelul conducerii spitalului municipal Husi si care cred cã acum îsi gãseste rãspunsul”, a precizat dr. Nelu Tãtaru, senator de Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.