spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
13.3 C
Vaslui
10-mai-2024

Tatã si fiu au murit îmbrãtisati în incendiu (foto)

- Advertisement -

Tragedie intr-o familie din Tanacu

TRAGEDIE Au înfruntat moartea îmbrãtisati. Un bãrbat în vârstã de 44 de ani si fiul acestuia, de 20 de ani, au pierit în flãcãri, în urmã cu douã nopti. Tragedia s-a petrecut în localitatea Tanacu. Vecinii au zãrit focul cu întârziere si au încercat sã stingã vâlvãtaia cu apã si zãpadã. Pompierii i-a gãsit pe tatã si fiu, îmbrãtisati, în pragul usii. Cei doi au încercat sã se salveze, însã fumul i-a doborât. Nu au avut, practic, nicio sansã.

Durere fãrã margini, într-o familie din Tanacu. Un pompier voluntar din sat si fiul acestuia, un tânãr cu handicap, au avut parte de un sfârsit cumplit. Casa lor a fost cuprinsã de flãcãri, iar cei doi s-au intoxicat cu fum. Pompierii le-au gãsit trupurile carbonizate, în pragul usii. „S-a oprit curentul si am iesit sã vedem ce se întâmplã. Am vãzut flãcãri pe cer si am simtit un miros greu, de ars. Nu ne-am dat seama cã arde casa lui Mihai. Când ne-am apropiat, ne-am gândit la ce e mai rãu. Stiam cã vecinul si fiul lui sunt înãuntru. Am sãrit cu gãleti cu apã, cu zãpadã. Nu te puteai apropia. Erau flãcãri mari, fum mult. Am înteles cã au încãrcat soba cu lemne, sã fie cald în casã peste noapte si, probabil, au sãrit scântei si asa s-a pornit incendiul”, a spus un vecin. Printre cei care au încercat sã ajungã în locuintã s-au numãrat si colegii bãrbatului, de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã Tanacu. „A fost în echipã cu noi. Am încercat din rãsputeri sã ajungem în casã, dar nu s-a putut. Flãcãrile erau foarte mari. Îmi este foarte greu sã stiu cã un coleg care a luptat sã salveze vietile atâtor oameni s-a stins într-un mod atât de cumplit. Si el, sI bãiatul lui. Este o tragedie. Dacã nu dormeau poate s-ar fi salvat. S-au intoxicat cu monoxid de carbon si apoi au fost prinsi sub tavanul care s-a prãbusit. Era un om foarte bun, sociabil, cuminte, la locul lui. Ne pare foarte rãu pentru ce s-a întâmplat!”, a spus unul dintre colegii victimei.

Tot satul le plânge acum de milã

Doar pompierii au reusit sã intre în capcana de fum. Mai întâi au gãsit trupul bãiatului, iar la scurt timp i-au gãsit si pãrintele printre dãrãmãturi. Imaginea a cutremurat bãrbati în toatã firea. „Am fost coleg la scoalã cu Mihai. Ne stim de mici. A avut un sfârsit cumplit. Este dureros ce s-a întâmplat. Sunt bãrbat în toatã firea, dar am plâns de mila lor. Imaginea pe care am vãzut-o în casã m-a îndurerat. Tatã si fiu îmbrãtisati, topiti. Mihai era un om sãritor, respectuos, nu avea dusmani. Muncea sã-si întretinã familia. Sotia lui e plecatã la muncã în Italia de câtiva ani. S-a întors acasã de curând si sãptãmâna trecutã a plecat înapoi. Acum se întoarce pentru înmormântare. A mai rãmas cu fetita de 15 ani. E groaznic!”, a spus Viorel Cotae. Cu lacrimi în ochi, oamenii s-au rugat pentru sufletele lor. „Doamne, câtã suferintã! Ne doare sufletul pentru tot ce li s-a întâmplat. Erau o familie frumoasã! Sã le dea Dumnezeu putere sotiei si fetei sã treacã peste asta! O sã le fim alãturi cât putem!”. Drumul pânã la casa în flãcãri a fost anevoios. Era acoperit cu zãpadã si le-a creat probleme pompierilor. La finalul misiunii, una dintre autospeciale a derapat si a fost scoasã de sãteni cu un tractor. „E drumul greu la noi. E în pantã, zãpada e moale, s-a fãcut noroi. Au derapat. Mã mir cã au ajuns pânã aici. Sunt niste oameni de toatã isprava, îsi fac meseria responsabil. Bravo lor! Îi ajutãm cu totii sã scoatã masina!”, au spus oamenii. Târziu, dupã miezul noptii, trupurile celor doi au fost transportate la Morga din Vaslui, pentru necropsie. Între timp, familia se pregãteste pentru înmormântare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.