spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
Vaslui
11-mai-2024

Cezar Preda: PDL va vota împotriva bugetului propus de USL pentru 2013

- Advertisement -

PDL va vota împotriva bugetului de stat propus de USL pentru 2013, având în vedere că este un buget care nu respectă promisiunile făcute românilor de actuala Putere în campania pentru parlamentare, iar deputaţii şi senatorii democrat-liberali se vor „bate” în cadrul dezbaterilor pentru ca acest buget să nu fie votat, a declarat prim-vicepreşedintele Cezar Preda luni, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei BPN al partidului.

„Principalul subiect al ordinii de zi a Biroului Permanent Naţional a fost bugetul României pe 2013. PDL votează împotriva bugetului prezentat de alianţa USL pe anul 2013 pentru că este un buget mincinos faţă de tot ceea ce înseamnă aşteptarea românilor. Românii au fost minţiţi de USL în timpul campaniei cu privire la ceea ce se va întâmpla în viaţa lor de zi cu zi în anul 2013. S-a amânat prezentarea bugetului României pe 2013 din luna octombrie a anului trecut, când USL era la guvernare, până la începutul lunii februarie tocmai pentru a ascunde ceea ce înseamnă noile poveri puse pe cetăţenii României. Credem că acest buget al României, lăsând la o parte orice dispută politică, este un buget în care şomajul va fi principala caracteristică a creşterii în anul 2013. Aceasta prin prevederile bugetului care sufocă investiţiile, diminuând sumele alocate acestora cu peste 20%”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

Cezar Preda a adăugat că nu numai investiţiile sunt afectate în acest an, ci şi activitatea fermierilor şi a agricultorilor români. „Iată, după patru ani de eforturi majore în ceea ce priveşte susţinerea agriculturii româneşti, bugetul pe 2013 vine să ia fermierilor şi agricultorilor români ceea ce au obţinut în ultimii patru ani prin subvenţiile europene, aceasta făcându-se prin taxele şi impozitele în agricultură cuprinse în Codul fiscal din 2013”, a susţinut Preda.

În opinia sa, „toate aceste lucruri, alături de bâlbâielile din sistemul de sănătate, de bâlbâielile în ceea ce priveşte fondurile alocate educaţiei româneşti” duc la concluzia că „PDL trebuie să se bată în Parlament pentru ca acest buget să nu treacă”.

„Va fi greu. Noi suntem un număr redus de parlamentari, dar sperăm că democraţia îşi va face simţită prezenţa la dezbaterile în plen, pentru că la comisii nu am fost lăsaţi să ne susţinem niciun amendament. Puterea, în marea ei majoritate, susţinând că vom face acest lucru în dezbaterile în plen. Vom vedea dacă noi suntem lăsaţi în plen să explicăm şi parlamentarilor Puterii şi cetăţenilor României de ce vrem alocarea de sume cu totul altfel decât o face Guvernul USL”, a afirmat Cezar Preda.

Întrebat dacă PDL a discutat cu celelalte partide de opoziţie despre o acţiune concertată la dezbaterile asupra bugetului, Preda a răspuns: „Întotdeauna trecerea bugetului României a fost atributul majorităţii”.

„Minoritatea, indiferent că are 49% sau 20%, are tot atâta putere. Eu cred că ceea ce înseamnă susţinerea amendamentelor ea va fi făcută, iar decizia prin vot se va lua în plenul Camerelor. Nu am avut în vedere o corelare a grupurilor parlamentare PDL cu PP-DD sau UDMR, dar asta nu exclude un vot comun, atunci când interesele românilor, cuprinse în amendamente, sunt însuşite de fiecare formaţiune politică din Opoziţie. De fapt, aţi şi observat, chiar şi fără nicio înţelegere între cele trei partide, atunci când marea majoritate a întreprins acţiuni contrare, credem noi, intereselor românilor noi ne-am sincronizat”, a mai declarat prim-vicepreşedintele PDL.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.