spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
11-mai-2024

România, locul patru în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale, în decembrie

- Advertisement -

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 2,1% în zona euro şi cu 1,9% în Uniunea Europeană, în decembrie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, România înregistrând o creştere mai mult decât dublă faţă de media din UE, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, în rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate în Belgia (6,4%), Bulgaria (5,4%), Danemarca (4,9%) şi România (4,8%), iar cele mai reduse creşteri s-au înregistrat în Austria (0,1%), Suedia (0,4%) şi Polonia (0,6%).

În decembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,2% în zona euro şi în Uniunea Europeană.

Potrivit Eurostat, preţurile au scăzut în aproape toate statele membre UE, cu excepţia Belgiei şi Suediei (ambele cu 1,2%) iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Bulgaria (minus 1%), Danemarca (minus 0,8%), Cipru (minus 0,7%) şi Austria (minus 0,6%). România a înregistrat în decembrie o scădere de 0,2% a preţurilor producţiei industriale.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.