spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

Senatorul Marius Paşcan susţine preluarea de către administraţia publică locală a instituţiilor de cultură

- Advertisement -

Vicepreşedintele Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Senat, Marius Paşcan, a declarat luni, pentru AGERPRES, că este preocupat de promovarea ideii de preluare de către administraţia publică locală din Târgu Mureş a instituţiilor de cultură, care să aibă un management cultural unitar integrat.

‘În ce priveşte preocupările mele culturale, susţin în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Senat, preluarea de către administraţia publică locală a instituţiilor de cultură, prin asumarea unui management cultural unitar integrat, menit să pună în valoare tradiţiile şi specificitatea oraşului şi a judeţului. Consider că mediul cultural poate fi animat astfel încât să concentreze şi să potenţeze implicit interesul turistic pentru această zonă. Teatrul Naţional, Teatrul ,,Ariel’, Filarmonica, Cetatea, cinematografele, pieţele publice, teatrul de vară, publicaţiile culturale gândite unitar şi administrate ca atare printr-un management eficient, constituie premisele unei abordări curajoase şi competitive pe termen lung’, a arătat senatorul.

Marius Paşcan susţine că pentru orice comunitate şi pentru orice naţiune cultura reprezintă cartea de vizită primordială şi că în urma consultării cu cei mai importanţi oameni de cultură din judeţul Mureş a stabilit o serie de proiecte prioritare, între care şi managementul unitar al instituţiilor culturale din Târgu Mureş.

Senatorul speră ca politicienii să pună cultura mai presus de orice şi să renunţe la ambiţiile personale şi de grup.

‘Cultura transcende politicul şi trebuie să existe primenită, protejată în afara acestuia. Este şi argumentul care mă determin să-mi utilizez resursele morale şi etice, poate chiar pe cele didactice, pentru a convinge toţi politicienii mureşeni să ne unim eforturile spre binele culturii în judeţul Mureş şi nu numai. Sper ca ambiţiile politice şi interesele egoiste, personale sau de grup, să dispară la intersecţia nevoii de a avea un reper valid fundamental al activităţii şi existenţei noastre: cultura mai presus decât orice, fiind o garanţie a sănătăţii intelectuale a tuturor. Doar prin cultură mai putem asigura modele pentru generaţiile care fundamentează şi reprezintă o garanţie a viitorului acestei ţări’, a susţinut Marius Paşcan.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.