spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
18 C
Vaslui
11-mai-2024

Obligatie de partid: Taranii, invatati de sefii judetului cum sa plateasca noul impozit agricol

- Advertisement -

In sapte localitati din judet, saptamana trecuta, presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a efectuat vizite si intalniri cu localnicii pentru a le explica necesitatea introducerii impozitului pe venitul agricol. Turcanu le-a pus in vedere celor prezenti ca fiscalizarea agriculturii a devenit oficiala, totodata clarificand punctual modificarile legislative ce au intrat in vigoare de la 1 februarie.

Reprezentantii APIA, ai Camerei Agricole Judetene, Directiei Sanitar Veterinare si Directiei Agricole si-au exprimat disponibilitatea de a oferi oricand consultanta celor interesati, invitandu-i pe oameni le sediile institutiilor, in eventualitatea ca vor avea neclaritati in vreo problema care tine de aceste autoritati.
Seful Consiliului Judetean a folosit aceasta ocazie si pentru a aborda alte probleme de interes in fiecare din localitatile vizitate. Din acest motiv, l-au insotit in vizitele sale mai multi directori de institutii descentralizate. Primele intalniri, din seria celor derulate saptamana trecuta, au avut loc Dingeni, Dobarceni, Mihalaseni si Ripiceni. Pe langa presedintele CJ au participat la discutiile cu oamenii din aceste comune si Floarea Marocico, director executiv al Camerei Agricole Judetene, Vasiliu Minodora, director la Directia Sanitar-Veterinara, Nita Marcel de la APIA si Cristian Delibas, director al Directiei Agricole.
„La Dingeni, intalnirea a avut loc in incinta caminului cultural din comuna, unde, in prezenta unui numar foarte mare de fermieri si nu numai, aproximativ 250 de persoane, s-au abordat mai multe probleme ale comunitatii: necesitatea infiintarii unui centru de colectare a laptelui, rezolvarea problemei cu apa din comuna, delimitarea in piata a produselor autohtone de produsele din import, accesul la subventii, necesitatea unui regulament de utilizare a pasunii, precum si slaba informare a fermierilor cu privire la fonduri europene”, informeaza Anamaria Mighiu, consilierul presedintelui CJ.
La Dobarceni, in incinta unui spatiu privat, peste 100 de localnici au participat la dezbaterea privind oportunitatile locale de dezvoltare, problema asigurarii culturilor si liberul acces in piete. Si aici s-a pus in discutie problema finalizarii lucrarilor de alimentare cu apa a comunei.
La Mihalaseni si Ripiceni, intalnirile au avut loc la caminele culturale. Aproximativ 150 de persoane au participat la Mihalaseni, iar la Ripiceni, circa 100 de localnici. S-au abordat subiecte precum: titluri de proprietate gresite, impozitarea terenului arabil si a celui agricol. La Ripiceni, locuitorii comunei au ridicat problema reparatiei Caminului cultural.
Vineri, au continuat intalnirile in comunele Varfu Campului si Candesti, dar si in orasul Bucecea. De aceasta data, actiunea s-a desfasurat si cu participarea lui Stelian Metler, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca.
Circa 130 de persoane au venit la intalnirea de la Varfu Campului, presedintele CJ, dand raspunsuri la intrebari legate de cazurile de teledetectie gresite, problema culturilor distruse de animalele salbatice si despre posibilitatea largirii zonei defavorizate din judetul Botosani. Florin Turcanu le-a promis celor cu care s-a intalnit ca vor fi informati trimestrial cu privire la noutati din domeniul agricol si zootehnic.
Si la Candesti, cele aproximativ 100 de persoane care au venit la intalnirea cu presedintele CJ, in incinta Scolii nr.2, au fost interesate de solutii cu privire la terenurile degradate si trecerea acestora in domeniul silvic, cresterea economica a comunei, probleme privind sanatatea si alimentatia sanatoasa.
Ultima intalnire, la Centrul cultural din orasul Bucecea, a avut loc cu sala arhiplina. Aici oamenii au venit cu intrebari legate de necesitatea infiintarii unui centru de colectare a laptelui, delimitarea in piata a produselor autohtone de produsele din import, accesul la subventii, dar si cu privire la parcul industrial ce urmeaza a fi construit in acest oras.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.