spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

Constantin Niţă: Suntem de acord cu descentralizarea, dar autonomia teritorială nu poate fi pusă în discuţie

- Advertisement -

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că Guvernul susţine descentralizarea activităţii administraţiei publice locale, însă autonomia teritorială „nu poate fi pusă în discuţie”.

Constantin Niţă a menţionat, în context, că nu priveşte „cu ochi buni” declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), legate de autonomia teritorială a „Ţinutului secuiesc”.

„A fost o declaraţie care m-a îngrijorat. Eu care stau aproape, la Braşov, sigur că nu privesc cu ochi buni o asemenea declaraţie, dar sperăm că a fost o chestiune emoţională şi că nu asta reprezintă părerea întregii comunităţi maghiare. (…) Eu înţeleg autonomia autorităţilor locale şi e normal lucrul acesta, chiar pregătim legea descentralizării activităţii administraţiei publice, deci suntem în asentimentul autorităţilor locale pe această temă, dar autonomia teritorială nu poate fi pusă în discuţie”, a afirmat ministrul Niţă, prezent la Sfântu Gheorghe cu prilejul învestirii în funcţie a noului prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu.

Niţă şi-a exprimat speranţa că, în beneficiul cetăţenilor judeţului, va exista o bună colaborare între reprezentantul Guvernului în teritoriu şi administraţia locală.

„Sper ca relaţia dintre Consiliul Judeţean şi Prefectură să fie o relaţie în beneficiul cetăţenilor, mai puţin politizată, în interesul tuturor”, a spus el.

Dumitru Marinescu a fost numit prefect în locul lui Codrin Munteanu, promovat secretar general la Ministerul Apărării Naţionale.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.