spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
16.6 C
Vaslui
12-mai-2024

Stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale, salutat de miniştrii de Externe ai Germaniei şi României

- Advertisement -

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut sâmbătă o întrevedere cu omologul său german, Guido Westerwelle, în marja Conferinţei de Securitate de la München, prilej cu care cele două părţi au salutat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale dintre România şi Germania, reliefat atât de contactele frecvente la nivel înalt din ultimii ani, cât şi de consolidarea poziţiei Germaniei de prim partener comercial al României.

Ministrul Titus Corlăţean a evocat acţiunile organizate la finalul anului trecut de aniversare a 20 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, considerate un foarte bun indicator al relaţiilor strânse dintre mediile guvernamentale, parlamentare, economice şi culturale, a informat un comunicat al MAE remis AGERPRES.

Cu acelaşi prilej, şeful diplomaţiei române a subliniat faptul că autorităţile de la Bucureşti acordă o atenţie crescută consolidării relaţiilor cu landurile federale germane şi creării de parteneriate cu autorităţile centrale şi locale din Germania, în domenii economice prioritare precum: cercetare, inovaţie, infrastructură, protecţia mediului, agricultură.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat şi teme de interes comun de pe agenda europeană: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, politica de vecinătate a UE în spaţiul estic, Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

Şeful diplomaţiei române a prezentat o serie de argumente pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen şi a subliniat faptul că autorităţile române îşi îndeplinesc cu responsabilitate rolul care le revine la frontiera estică a UE, precum şi toate criteriile stabilite în acquis-ul Schengen, fapt confirmat şi de Comisia Europeană.

Din această perspectivă, ministrul Corlăţean a subliniat caracterul legitim al unei decizii favorabile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, cu ocazia următoarei reuniuni a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din martie.

Cei doi miniştri au convenit continuarea, în perioada următoare, a contactelor bilaterale la acest nivel la Bucureşti şi la Berlin, a menţionat sursa citată.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.