spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.6 C
Vaslui
12-mai-2024

Argeş: ÎCCJ a decis strămutarea dosarului preşedintelui CJ Constantin Nicolescu la Tribunalul Bucureşti

- Advertisement -

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis strămutarea procesului în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, este judecat pentru fapte de corupţie alături de alţi 10 inculpaţi, la Tribunalul Bucureşti.

„Admite cererea formulată de (…) Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti privind pe inculpaţii Nicolescu Constantin, Penescu Gheorghe Cornel, Nicuţ Gheorghe şi alţii privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2541/109/2011 al Tribunalului Argeş. Dispune strămutarea judecării cauzei (…) de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Bucureşti. Menţine actele îndeplinite la instanţa de la care se solicită strămutarea”, se arată în soluţia publicată vineri pe site-ul instanţei supreme.

Hotărârea luată de ÎCCJ în urma şedinţei de judecată din 30 ianuarie este definitivă.

Instanţa supremă admisese deja, pe 12 decembrie 2012, solicitarea Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind suspendarea judecării cauzei la Tribunalul Argeş.

Dosarul urmează să fie transferat la Tribunalul Bucureşti după data de 14 februarie, când este programat următorul termen la instanţa din Argeş.

Tribunalul Argeş a încheiat încă din iulie 2011 audierea celor 11 inculpaţi din dosar, precum şi a unui număr de aproape 30 de martori, urmând să înceapă judecarea pe fond a cauzei.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au dispus, pe 18 mai 2011, trimiterea în judecată a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de corupţie şi fraudare de fonduri europene. El este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale CE, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, luare de mită, toate în formă continuată, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, pentru dare de mită în formă continuată, precum şi Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung Muscel, şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, Dobre Grigore, asociat şi administrator la SC Zeus SA Piteşti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier.

Pe 11 septembrie 2012, Serviciul Teritorial Piteşti al DNA a început urmărirea penală împotriva a 12 persoane, printre care preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi şapte angajaţi ai instituţiei, pentru fraudarea de fonduri europene şi alte infracţiuni, într-un dosar privind reabilitarea unui pod din localitatea Căteasca, afectat de inundaţii.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.