spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
10.9 C
Vaslui
12-mai-2024

SEFUL POLITIEI, DESPRE ATENTAT

- Advertisement -

• comisarul sef Paul Tablan a declarat că se va face o analiză pentru a se stabili de ce s-a ajuns la evenimente grave în Piatra Neamt – atentate si împuscături • „Sînt două-trei persoane care asa înteleg să-si rezolve conflictele personale sau familiale“, a declarat Tablan • întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra sa pentru a renunta la functie, inspectorul sef nu a negat, dar a spus că nu au venit din zona politicului •

Recentul atentat cu bombă de la Piatra Neamt, esuat din fericire, cînd trei indivizi din Bacău au amplasat o bombă sub masina lui Bogdan Mararu, a fost cel mai important si complex eveniment din acest an. Părerea apartine comisarului sef Paul Tablan, seful Politiei Neamt. Ofiterul este de părere toate aceste lucruri, inclusiv alte acte de violentă din ultima perioadă, au ca factor comun un grup restrîns de persoane. Seful Politiei a mai declarat că se face o anchetă serioasă pentru a se stabili de ce s-a ajuns în această situatie. „Am început anul în fortă, cu o actiune complexă pe grupări infractionale. A fost o reusită a organelor de politie, dar si a Parchetului si a celorlalti care au fost alături de noi. Nu ascund că trebuie făcută o analiză clară, concretă, care pentru noi este foarte importantă. Vrem să vedem de ce s-a ajuns să vorbim de împuscături, bombe si alte astfel de evenimente pe raza unui municipiu resedintă de judet considerat nu cu foarte mult timp în urmă unul dintre cele mai sigure din Europa“, a declarat Paul Tablan. Si, totusi, oamenii legii au habar cu privire la ceea ce se întîmplă. „Asa cum se stie, sînt două-trei persoane a căror capacitate nu vreau eu să o comentez si care asa înteleg să-si rezolve conflictele personale si familiale si atunci recurg la astfel de gesturi. Usor, usor sînt sigur că vom reusi si nu ne vom mai confrunta cu astfel de evenimente deosebit de grave. Vă dati seama ce s-ar fi întîmplat dacă exploda acea bombă pe raza orasului Piatra Neamt? Si nu mă refer din punct de vedere al scaunului inspectorului sef sau a altor factori de decizie, ci la sentimentul de sigurantă al cetăteanului. Cu sigurantă acesta ar fi sărit în aer proportional cu suflul exploziei. Cea mai mare multumire este că acea bombă nu a explodat, iar că cei care au pus-o au ajuns acolo unde le este locul. Sperăm că dacă mai sînt si altii să ajungă tot acolo“, a declarat inspectorul sef, care a precizat că s-a gîndit la o solutie pentru a-i premia pe politistii care au participat la această actiune, chiar dacă fondurile bănesti ale IJP pentru recompense nu au depăsit cifra zero în 2012, urmînd să fie la acelasi nivel si în acest an.

„Nu s-au făcut presiuni politice împotriva mea pentru a-mi da demisia“

Chestionat în legătură cu zvonurile apărute în ultima vreme cu privire la iminenta sa schimbare din functie, comisarul sef Tablan nu a negat, însă a precizat că presiunile nu au venit din zona politică. „Bineînteles că există tot timpul presiunea actului managerial pe care îl faci, dar presiuni directe de genul «pleacă astăzi sau scrie-ti demisa» nu au fost. E normal ca orice manager să simtă presiunea actului său de conducere. Dacă nu ai rezultate nu trebuie să vină cineva să-ti spună să pleci. Ar fi dureros dacă aceste semnale ar veni din zona politicului, pentru că una este să-ti ceară demisia un sef ierarhic, pe linie profesională, alta să-ti ceară cineva demisia pe niste relatii politice. Dacă ai motiv să cedezi, si vorbesc în numele meu, cedezi. Să fiti convinsi că în momentul în care simt, si nu numai eu, inclusiv echipa managerială, că nu mai putem face fată, lăsăm locul altor persoane. Pretentia mea ar fi fost ca această persoană să nu se autopropună. Un pic de modestie nu strică nimănui. Cred că avem sefi ierarhici, persoane instruite si cu capul pe umeri, la nivelul ministerului si IGPR-ului, astfel încît să facă o evaluare serioasă a situatiei din teritoriu, si nu mă refer numai la Neamt. Rezultatele muncii trebuie evaluate si recunoscute de altii, nu de noi personal. Noi, fiecare în oglindă cînd ne uităm, poate avem impresia că sîntem cei mai frumosi si cei mai destepti“, a declarat comisarul sef Tablan care, la insistentele jurnalistilor, a precizat că presiunile făcute asupra sa pentru a-si da demisia s-au situat la nivelul 9, raportat la o scară de la 1 la 10.
Întrebat cum a fost anul 2012 pentru politistii nemteni, inspetorul sef a declarat: „A fost unul deosebit de dificil pentru IJP Neamt, o dată din cauza multitudinii de activităti desfăsurate si mă refer în principal la cele care nu au fost operative, respectiv activitătile legate de alegeri. Mă refer, de asemenea, la resursele financiare de care am beneficiat. Cu toate acestea, obiectivele au fost atinse. Mai avem de lucrat în special pe linia infractionalitătii judiciare. Cred că putem face mai mult si pe linia solutionării dosarelor cu autori necunoscuti. Sperăm ca 2013 să fie, din acest punct de vedere, mult mai productiv. Să producem mai multă sigurantă si linste pentru cetătenii judetului“, a conchis seful Politiei Neamt.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.