spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Buzatu: „Voi trata directorii PDL de nesimtire”

- Advertisement -

INERTIE Desi este la Putere de mai bine de nouã luni de zile, USL ezitã sã facã schimbãri decisive la nivelul directorilor de deconcentrate din judetul Vaslui. Asa se face cã, multi dintre directorii numiti de PDL îsi pãstreazã si acum scaunele spre marea nemultumire a armatei de activisti de la PSD si PNL (uneori, si cei de la PC mai scot capul si cer câte o functie!) care cer cu insistentã fotolii de conducere pentru „eforturile” depuse în campaniile de anul trecut. Faptul cã directorii pe care PDL i-a pus pe functii mai sunt si acum în birourile lor l-a scos din sãrite pe Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui. Acesta amenintã, pe un ton ironic, cã în mai putin de o sãptãmânã va face ordine printre directorii de deconcentrate! „Intentionez sã-i las pe functii pe toti sefii de servicii propusi de PDL pânã când ei vor realiza cã dau dovadã de maximã nesimtire. Eu, dacã as fi fost în locul lor, plecam de la 1 ianuarie de pe functii, nici nu mai spun de cei care trebuiau sã plece din functiile de conducere de acum sase luni de zile! De luni însã, promit cã mã voi ocupa special de acest lucru, vreau sã vãd care este gradul lor maxim de nesimtire”, amenintã Buzatu. Asta înseamnã cã, sãptãmâna viitoare, vom asista la schimbãri pe bandã rulantã în fruntea deconcentratelor. Însã, ce sanse sunt ca actualii directori sã fie schimbati peste noapte, câtã vreme au un contract de management perfect legal?

Mai tineti minte? Mihalachi cerea schimbarea din functie a directorilor PNL!

În urmã cu câtiva ani, când PSD venea la putere, liderii acestui partid cereau actualilor parteneri din USL, directorii liberali sã plece din functiile de la deconcentrate. Presedinte executiv al PSD Vaslui în acel moment, Vasile Mihalachi spunea directorilor liberali de servicii deconcentrate sã pãrãseascã functiile pe care le detin, deoarece, dacã nu pleacã de bunãvoie, vor fi demisi. „Când cineva si-a pus în gând sã te schimbe, te schimbã, oricine ai fi si oricâte calitãti ai avea. Dar, dacã vezi cã cineva nu te vrea, este normal sã pleci de bunãvoie. Aici nu este loc de ambitii prostesti. Dacã te pui de-a curmezisul drumului, esti dat afarã ca o mãsea stricatã. Nu trebuie sã stai pe o functie pânã prinzi mucegai sau te scot cu picioarele înainte. Nu este nimeni nemuritor într-o functie. Vine altul, cu o altã politicã, trebuie sã pleci. Asa este demoratic, asa este normal, asa se procedeazã în toatã lumea”, tuna Mihalachi, bãgându-i în sperieti pe cei din PNL. Si fostul prefect PSD Tibulcã turba când vedea directorii de la PNL pe functii, când PSD era la putere. „Directorii aflati acum în functii apasã mai putin pe acceleratie. Fiindcã stiu cã nu vor mai rãmâne mult timp în fruntea institutiilor poate nu îsi mai dau interesul la fel de mult ca atunci cînd aveau de pus în aplicare programul de guvernare al partidului din care ei fac parte, adicã PNL”, spunea Tibulcã. Astãzi, acele declaratii sunt uitate si liberalii sunt bunii amici ai celor din PSD, cu care constituie Uniunea Social-Liberalã. Si unii si altii au foarte multi activisti de partid care tind sã prindã un post de sef la deconcentrate, de aceea vor fi multe surprize în perioada urmãtoare.

Primele numiri: PC prinde posturile de la Agriculturã…

Alin Trifu, presedintele conservatorilor vasluieni, este printre putinii membri USL care au prins un „os” de ros la deconcentrate. În urma unui „concurs”, despre care stim cum se organizeazã, Trifu a fost numit în fruntea Agentiei de Plãti si Interventie în Agriculturã. Se pare cã liderii conservatori, care detin Ministerul Agriculturii prin Daniel Constantin, vor sã ocupe toate posturile de conducere din agriculturã la nivel de judet. Liberalii au anuntat si ei cã vor sã prindã sefia la deconcentrate la o serie de institutii din cadrul Ministerului Muncii, cum ar fi Casa Judeteanã de Pensii, Agentia Judeteanã de Prestatii Sociale, dar si Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate. Rãmân multe posturi de sefi de deconcentrate în zona Ministerului Muncii, pe care sunt fostii directori numiti de PDL, institutii de care face referire Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.