spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Aoleu, vine injectia!

- Advertisement -

Campanie de vaccinare a elevilor vasluieni împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei

CAMPANIE Peste 4500 de elevi vor fi imunizati împotriva rujeolei, rubeolei si oreionului, campania urmând a se desfãsura în perioada 14 – 25 ianuarie. Tot în luna ianuarie, se va continua vaccinarea elevilor claselor a II-a si a III-a cu vaccin antipoliomelitic, dar si a elevilor claselor a VIII-a, a IX-a si a X-a cu vaccin diftero-tetanic, actiuni ce au fost demarate încã de anul trecut.

Odatã cu debutul semestrului II al anului scolar 2012-2013, va începe si vaccinarea elevilor, campania de vaccinare împotriva rujeolei, rubeolei si oreionului desfãsurându-se în perioada 14-25 ianuarie. Este a doua dozã de vaccin ROR, dupã doza administratã copiilor la vârsta de un an, fiind foarte important ca un copil sã fie imunizat complet. La nivelul judetului Vaslui existã suficiente doze de vaccinuri, astfel cã imunizarea micutilor împotriva rujeolei, rubeolei si oreionului se va desfãsura fãrã probleme. Actiunea apartine Ministerului Sãnãtãtii si face parte din calendarul campaniilor scolare de vaccinare pentru anul scolar 2012-2013. Potrivit datelor furnizate de dr. Luminita Costache, medic sef al Directiei de Sãnãtate Publicã, au fost catagrafiati 4557 de copii în clasa I. „În mediul rural copiii vor fi vaccinati de cãtre medicii de familie, iar în mediul urban vaccinarea elevilor se va face în cabinetele de medicinã scolarã. Totusi, pentru cã sunt foarte putini medici scolari, de exemplu la Bârlad existã un singur medic la Colegiul Tehnic <<Al. I. Cuza>>, apelãm la bunãvointa medicilor de familie de a se alãtura campaniei si de a face muncã voluntarã.”, a mai declarat Luminita Costache.

Campaniile demarate anul trecut continuã

De asemenea, în anul 2012 a fost demaratã si campania de vaccinare antipoliomeliticã la elevii claselor a II-a si a III-a, din cei 8057 de elevi eligibili, pânã în acest moment, fiind vaccinati 6729 de copii. Tot anul trecut a început si vaccinarea elevilor de clasa a X-a cu vaccin diftero-tetanic, din cei 4940 de adolescenti înscrisi pe liste fiind imunizati pânã în acest moment un numãr de 2190 liceeni. Urmeazã a fi demaratã si campania de vaccinare cu vaccin diftero-tetanic în cazul elevilor din clasele a VIII-a si a IX-a.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.