spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Atentie la petarde si la pocnitori!

- Advertisement -

Se apropie Revelionul, iar dacã vreti sã evitati accidentele, trebuie sã fiti foarte atent ce petarde si artificii folositi. Politistii avertizeazã cã pe piatã sunt foarte multe materiale pirotehnice extrem de periculoase.

Iatã câteva sfaturi pentru a nu avea neplãceri si a evita o serie de accidente provocate de folosirea în mod necorespunzãtor a unor astfel de obiecte de distractie, de Anul Nou.
Confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altã operatiune cu petarde si pocnitori, precum si cu artificii, efectuate fãrã drept, constituie infractiune.
Persoanele fizice pot doar detine si folosi articole pirotehnice clasa I (stelute, lumânãri scânteietoare, jerbe cu scântei), al cãror continut de material pirotehnic nu depãseste 3 grame.
Majoritatea materialelor pirotehnice pot fi extrem de periculoase. Pentru cã existã riscul ca utilizatorii sã rãmânã mutilati pe viatã, aceste artificii ar trebui folosite doar de profesionisti.
De asemenea, nu aruncati petarde sau alte obiecte explozibile pe holurile sau în scara blocului, de la balcon, pe trotuar, pe stradã sau în parcare. Riscati amendã de pânã la 700 de lei sau de la 3 luni la 6 ani de închisoare, în caz de vãtãmare corporalã.

Mare atentie si la locul unde parcati masina în noaptea de Anul Nou, ca sã nu fie avariatã de artificiile care se aruncã de la balcoane. Dacã aveti o petrecere la dvs acasã, asigurati-vã cã musafirii nu distrug peretii blocului, fiindcã riscati o amendã.

Tineti artificiile departe de brad!

Foarte multe incendii au loc în perioada Sãrbãtorilor de iarnã din cauza instalatiilor improvizate sau a artificiilor. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã vã dau câteva sfaturi:

Nu aprindeti artificii sau lumânãri în brad! Acesta poate lua foc rapid, ducând la incendierea locuintei!

Nu utilizati instalatii electrice cu defectiuni sau improvizatii!

Nu amplasati bradul în apropierea unor surse de cãldurã: sobã, calorifer, aragaz!

Nu utilizati lumânãri sau alte surse de cãldurã cu flacãra deschisã în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile!

Nu lãsati sobele cu focul aprins atunci când pãrãsiti locuinta!

Sub nicio formã nu lãsati copiii sã se joace cu petarde, artificii sau alte tipuri de pocnitori artizanale!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.