spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Politistii rutieri la datorie, de Anul Nou

- Advertisement -

În perioada minivacantei de Revelion, zilnic, peste 160 de politisti vasluieni vor fi prezenti la datorie, pentru a preveni si combate faptele antisociale care ar putea afecta climatul general de sigurantã. Mãsurile de ordine sunt asigurate de politisti din structurile de ordine publicã, politie rutierã, precum si politisti de investigatii criminale, interventii, arme, explozivi si substante periculoase.

La sfârsit de an, politistii vor asigura ordinea si linistea publicã în locurile în care se vor organiza manifestãri specifice sãrbãtorilor de iarnã în vederea evitãrii oricãror evenimente nedorite. De asemenea, în aceleasi zone, fluidizarea traficului va fi asiguratã de politistii rutieri. Mãsurile dispuse în aceastã perioadã au în vedere si prevenirea si combaterea faptelor care aduc atingere vietii si integritãtii corporale, precum si a furturilor din locuinte si din autoturisme. Politia Rutierã va actiona pe întreaga retea de drumuri, în special în zonele si în perioadele în care se înregistreazã valori ridicate de trafic, în vederea fluidizãrii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si prin intensificarea activitãtilor specifice, potrivit competentelor, pentru depistarea celor care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice. Pentru evitarea neplãcerilor, rutieristii fac apel la toti participantii la trafic sã-si planifice din timp deplasãrile, sã se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor si prognoza meteo. Totodatã, pentru a petrece noaptea dintre ani în liniste si sigurantã, Politia Românã vã recomandã sã aveti grijã de bunurile dumneavoastrã atunci când vã aflati în locuri aglomerate, sã nu vã afisati ostentativ bunurile sau obiectele de valoare atunci când va aflati în locuri publice.

Atunci când pãrãsiti autoturismul nu lãsati la vedere, în interior, obiecte de valoare: genti de voiaj, posete, borsete, aparaturã electronicã întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor!
Asigurati-vã cã ati încuiat locuinta, atunci când plecati de acasã !
Nu permiteti persoanelor necunoscute sã intre în casa dvs, indiferent de pretextul folosit!
Nu vã lãsati copiii nesupravegheati !
Nu folositi obiecte de distractie pe bazã de amestecuri pirotehnice decât în conditiile si în locurile permise de lege. Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuatã fãrã drept se pedepseste cu închisoare !
Nu consumati în exces bãuturi alcoolice! Cele mai multe din faptele antisociale sunt generate de consumul de alcool !
Respectati toate regulile de circulatie, fie cã sunteti pieton sau conducãtor auto, indiferent de cât de mult vã grãbiti!
În situatia în care sunteti victima unei infractiuni, a unui accident rutier sau a unei alte fapte care vã pune în pericol siguranta si integritatea corporalã sau sesizati producerea unei astfel de eveniment, apelati imediat 112, apelul unic de urgentã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.