spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Gesturi omenesti normale pentru trei bârlãdeni cinstiti! (FOTO) (VIDEO)

- Advertisement -

ONESTI Trei bârlãdeni au dat dovadã de un simt civic iesit din comun: au gãsit bani pierduti de douã femei în Bârlad si au dus portofelele intacte la politie. Primul caz a fost înregistrat la un supermarket din Bârlad, unde agentul de pazã a gãzit pe pervaz un sportofel pe care l-a predat sefei de magazin si al doilea, cel mai impresionant, este al unei familii modeste din Bârlad, care a gãsit un portofel cu peste 900 de lei, pe care l-a predat de asemenea la politie! Pãgubasa era o bãtrânã din satul Floreni, care tocmai încasase subventia de la APIA! Rãsplata pentru bârlãdenii cinstiti este una singurã: Jos pãlãria pentru felul în care au fost educati si si-au educat la rândul lor copii! “La multi ani” din partea întregii redactii a cotidianului nostru, alãturi de cãlduroase felicitãri!

Pe 27 decembrie, în zona Gãrii Bârlad, familia Ivan Lidia si Costel, de 48 si respectiv 53 de ani, au gãsit în coltul blocului, când mergeau la piatã, un portofel plin cu acte si bani. Omului i s-a tãiat rãsuflarea când a deschis sã vadã ce era în portofel: aproape 1000 de lei, pe care însã nu i-a pãstrat ci s-a dus direct la politie cu portofelul! “Initial am crezut cã era un portofel aruncat d etigani, dupã ce l-au golit si am dat asa usior cu piciorul, dar am simtit cã era greu. Atunci l-am ridicat si am deschis sã caut un act ceva ca sã stiu cine l-a pierdut si am înlemnit când am vãzut câti bani erau acolo. M-am gândit imediat sã caut un buletin sã vãd cine i-a pierdut si sã-i înapoiez, dar am vãzut cã femeia este dintr-un sat de lângã Murgeni si am plecat împreunã cu sotia, cu portofelul la politie, unde l-am predat”, a spus Costel Ivan. De atfle, familia Ivan este una modestã, cu doi copii exceptionali, bãiatul fiind încã student iar fata plecatã sã munceascã în Anglia, unde a gãsit un job pe mãsura studiilor sale, în turism. Muncesc la SC Rulmenti SA Bârlad, sunt exemplu de familie care trage din greu pentru strictul necesar, dar au ceva care îi îmbogãteste spiritual: onoare! Comisarul sef Vasile Chelaru, Comandantul Politiei Bârlad a anuntat mai departe pe cei din Murgeni, de care apartine satul Floreni, unde se afla pãgubasa si asa femeia, când a ajuns acasã neagrã de supãrare cã a pierdut portofelul cu atãtia bani, a primit cea mai bunã veste: era chematã sã-si recupereze banii si actele! Nu se poate descrie bucuria si usurarea cu care femeia primit vestea si cât de recunoscãtoare le poate fi Lidiei si lui Costel Ivan! Cel mai bine urmãriti filmul realizat la politia Bârlad, în momentul când femeia si-a recuperat portofelul cu banii pe care tocmai îi primise de la APIA! Erau banii pentru subventia datã de stat, bani cu care femeia trebuie sã-si plãteascã lucrãrile agricole de primãvarã.

Agentul de pazã model!

Tot la Politia Bârlad a ajuns în aceeasi zi, pe 27 decembrie, încã un portofel cu peste 200 de lei, acte si carduri bancare, pe care l-a gãsit într-un supermarket din Piata Bârlad, agentul de pazã. Pe data de 23 decembrie, portofelul uitat pe pervazul ferestrei, a fost gãsit de agent, el l-a luat si l-a predat sefei de magazin. Aceasta a asteptat pânã la finalul zilei de lucru, dar nu s-a prezentat nimeni sã-l revendice asa cã, în momentul când a redeschis magazinul, pe 27 decembrie, a mers la politie si l-a predat. Portofelul apartinea unei tinere din comuna Viisoara, care a fost anuntatã de politisti sã vinã sã-l ridice, lucru care s-a petrecut azi, 29 decembrie. Femeia a fost foarte încântatã de faptul cã si-a recuperat pe lângã suma de 200 de lei si actele pierdute, multumind din inimã agentului de pazã, care a preferat sã rãmânã anonim. El a spus cã si-a fãcut doar datoria de cetean si agent de pazã al magazinului. Jos pãlãria domnule agent si “La multi ani” din partea redactiei Bârlad a cotidianului nostru!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.