spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Ce cumpãrã vasluienii în ajun de Crãciun!

- Advertisement -

Supermarketurile, care, în ajun de Nasterea Domnului, au program doar pânã la ora 16.00, sunt pline de clienti care, fie mai au câte ceva de cumpãrat pentru masa specificã de Crãciun, fie vâneazã reduceri de pret. Sucuri, bere, bãuturi alcoolice, fructe, legume, brânzeturi, ori produse cu pret redus, acestea sunt preferintele, în general, ale clientilor supermarketurilor. În acelasi timp, la piata Traian, s-au rãrit cumpãrãtorii, iar comerciantii sperã cã, mãcar în ajun de Crãciun, sã aibã vânzãri pe mãsura muncii sau cheltuielilor.

Asa cum le stã bine românilor, iar vasluienii nu fac exceptie, ajunul Crãciunului este ziua în care se cumpãrã cadourile pentru cei dragi, dar si unele dintre alimentele strict necesare pentru masa de sãrbãtoare. Traficul, cel putin pânã dupã ora prânzului, în muncipiul Vaslui, era infernal, circulându-se barã la barã, nu atât din cauza zãpezii, cât din faptul cã multi vasluieni au lãsat pe ultimul moment cumpãrarea de cadouri, alimente sau pentru plata facturilor la utilitãti. Iar magazinele, începând de la alimentarele de cartier, buticuri, piete, si pânã la supermarketuri, sunt asaltate de clienti. “În aceste zile, am vândut cât într-o lunã întreagã. Oricum, fatã de acum câtiva ani, vânzãrile au fost mai slabe, dar oricum, pot spune cã am iesit în câstig, chiar dacã am preturi rezonabile”, declara un comerciant. Se cumpãrã orice poate fi considerat cadou, de la papuci de casã, mãnusi, ciorapi sau fulare, pânã la bijuterii, obiecte de artizanat, chiar si tablouri, ceasuri sau haine scumpe. În schimb, poate tot datoritã crizei economice, si respectiv “pungii mai strânse”, chiar dacã supermarketurile vasluiene sunt pline de lume, în general cosurile erau pline cu sucuri, sticle de bere, vin, fructe, legume, rar carne sau produse din carne, semn cã, în general, în ceea ce priveste carnea, vasluienii si-au fãcut deja aprovizionarea. De cele mai multe ori, cei care cumpãrã produse necesare pentru masa de Crãciun sunt dintre cei care au sperat sã le achizitioneze la preturi reduse, ori care au lãsat pentru ultima zi aceaste cumprãturi. Chiar si asa, dat fiind actuala putere de cumpãrare a vasluianului, vânzãrile au fost peste asteptãri, la orice supermarket sau magazin. Dar, nu-i asa, doar odatã este în an Crãciunul!

În acelasi timp, pietele vasluiene duc lipsã de clienti, la piata Traian, în jurul prânzului, puteai numãra pe degete clientii, fie la sectorul de legume, fie la cel brânzã sau de carne. Asta în ciuda faptului cã, pe tarabe, comerciantii au expuse mãrfuri proaspete, la preturi normale. Dat fiind cã este ajunul Crãciunului, si pot apare situatii în care fie mai trebuie unele alimente, fie un cadou pentru cei dragi, în general, programul la supermarketuri astãzi, 24 decembrie, se încheie la ora 16 – 16.30, pietele si magazinele la ora 18.00, singura sansã a vasluienilor neprevãzãtori vor fi magazinele non stop sau cele cu program prelungit. Asta pentru cã, de Crãciun, cea mai mare parte a magazinelor si toate supermarketurile sunt închise, programul de functionare a acestora reluându-se miercuri, 26 decembrie, dimineata.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.