spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Testul deszapezirii, picat: Premierul Ponta ii anunta demiterea prefectului Costica Macaleti

- Advertisement -

Costica Macaleti este prefectul cu un mandat de o luna si o saptamana. Atat a durat cel de-al doilea sau mandat ca reprezentant al Guvernului in teritoriu. A picat la testul deszapezirii. Numit in functie pe 7 noiembrie, acesta paraseste postul de prefect in urma informatiilor pe care ministrul Mircea Dusa le-a transmis premierului Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca prefectii de Botosani si Neamt vor fi demisi, pentru ca nu si-au facut treaba la deszapezire. Totodata, premierul a declarat ca face o analiza privind conducerea CNADNR pentru a vedea daca aplica aceeasi masura si in cazul acesteia. Primul ministru Victor Ponta a afirmat ca „cel putin doi prefecti vor pleca” dupa problemele intampinate in tara. „Cel de la Botosani si cel de la Neamt vor pleca, din ce mi-a spus pana acum ministrul Dusa. Pleaca toata lumea care nu si-a facut treaba. Le-am spus din timp, ne-am pregatit, daca acum si-au dat seama, inseamna ca nu sunt buni si vin altii”, a spus, transant, premierul.
Victor Ponta a precizat ca s-au deblocat fonduri din rezerva de stat pentru ca in zonele afectate de ninsori abundente sa nu mai fie probleme. „Am scos din rezerva de stat, noi facem tot ce trebuie ca lucrurile sa fie tinute sub control. E perioada asta de 48 de ore de predare – primire a functiilor, insa trebuie sa se mearga mai departe cu tot ceea ce e de facut. Am cerut CNADNR sa publice pe site toate contractele de deszapezire, ca sa putem sa stim unde si cine nu isi face treaba”, a precizat Ponta.
Dupa ce a declarat ca il va demite pe Costica Macaleti inca de marti seara, Mihai Dusa parea ca si-a schimbat opinia dupa ce a fost in judet. Acesta declara ieri ca nu a venit la Botosani sa-l schimbe pe Macaleti, ci a venit pentru oamenii din nameti. „Problema mea numarul unu nu este demiterea prefectului. Este sa aduc situatia din judet la normalitate. Daca voi considera ca in zilele trecute nu s-a actionat suficient de eficient, voi analiza. Important este sa deschidem drumurile din judet”, sustinea, ieri la amiaza, Mihai Dusa.
Aseara prefectul Costica Macaleti a mentionat ca nu are cunostinta de aceasta demitere si nu a dorit sa comenteze in nici un fel aceasta informatie.

Nu este exclus ca Adrian Constantinescu, adica prefectul pe care l-a inlocuit Macaleti, sa revina astfel la Prefectura Botosani, ca reprezentant al Guvernului in teritoriu.
Premierul a mai spus ca, in perioada Sarbatorilor, toti ministrii vor lucra, date fiind problemele cu zapada, dar si faptul ca va trebui construit bugetul de stat pe 2013. „Nu stiu daca de acasa sau de la minister, dar toata lumea lucreaza”, a punctat Victor Ponta.

La sfarsitul saptamanii trecute, in ciuda avertizarilor meteorologilor privind ninsorile abundente si viscolul care urmau sa puna stapanire pe intreaga tara, in special pe zona Moldovei, in aceasta regiune, mai ales in judetele Botosani, Suceava si Vaslui, mai multe drumuri nationale si judetene au fost blocate, autoritatile fiind depasite de situatie.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.