spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

INCOMPETENTA: Zeci de oameni inzapeziti, abandonati de autoritati

- Advertisement -

Nervi, disperare si revolta in randul persoanelor ramase blocate la iesirea din municipiu spre Saveni. De sambata, zeci de oameni stau la una dintre unitatile de comercializare carburanti de la Rachiti, fara a putea pleca spre domiciliu. Si conducerea societatii Lacto Solomonescu intentioneaza sa organizeze un protest in fata Prefecturii, dupa ce aproape o saptamana camioanele societatii au ramas inzapezite in zona Saveniului.

Nervi, disperare si revolta in randul persoanelor ramase blocate la iesirea din municipiu spre Saveni. De sambata, zeci de oameni stau la una dintre unitatile de comercializare carburanti de la Rachiti, fara a putea pleca spre domiciliu.
Ieri la amiaza, in incercarea de a rezolva situatia, acolo s-au deplasat primarul Ovidiu Portariuc si viceprimarul Cosmin Andrei.
Cele aproximativ 40 de persoane si-au exprimat nemultumirea fata de modul in care au actionat pentru deblocarea situatiei sefii judetului. Daca in iesirile de la posturile centrale prefectul Costica Macaleti a sustinut ca a venit in sprijinul celor blocati spre Saveni, oamenii inzapeziti sustin contrariul. Prefectul Costica Macaleti a declarat prin telefon pentru Romania TV ca este „o situatie cu totul speciala. Am bagat utilaje si speram sa rezolvam cat mai repede”.
„Nu s-a putut interveni, cazurile de bolnavi la Saveni s-au adus cu masini speciale si cu trenul. Am primit freze din toata tara, 14, si au mers doar cinci si sunt defecte. Cei de la Drumuri Nationale nu sunt dotati cu utilaje. Este o situatie cu totul speciala”, a mai spus Macaleti.
Replica celor blocati a fost taioasa. „De sambata, de la ora 12:00, nu am mai putut pleca, ne-am rugat, domnule, dati-ne drumul pe un singur fir sa mergem acasa. Nimic, ca asa au mai dat drumul, nimic. A mintit prefectul cu o nesimtire, nici nu va inchipuiti, ca el a trimis ceai. Nu a trimis nimic, dar nu avem nevoie de ceaiul lui. Macar sa vina, mai omule, hai sa gasim o solutie”, a povestit una dintre femeile care stau blocate de patru zile. „Sa nu mai vina domnul Turcanu peste patru ani la Saveni sa ne ceara votul. Stam de sambata seara. Sunt veniti de la 500 de kilometri si aici, pentru inca 30 de kilometri, stai in drum”, a completat o alta femeie.
Ajunsi la fata locului, primarul si viceprimarul municipiului au fost inconjurati de oamenii care, disperati, le-au cerut ajutorul. „Cei de la Drumuri Nationale am inteles ca din 14 autofreze au ramas cu vreo patru. S-au defectat, ne-au cerut ajutorul, am incercat sa luam jumatate din utilajele din Botosani sa le aducem sa facem strapungerea asta”, a spus Ovidiu Portariuc. Acesta le-a propus sa mearga la Liceul Elie Radu sa serveasca o masa calda, dar s-a izbit de un refuz categoric. „Daca plecam de aici nu mai vine nimeni sa faca ceva”, a fost replica celor din strada. In aceasta situatie, edilul a decis sa le trimita acolo o masa calda. „Nu au acceptat sa ii luam, le trimitem mancare acum de la cantina, le facem mancare, ceaiuri, si le trimitem aici. Oamenii sunt nemultumiti ca nu a venit nici o autoritate sa vorbeasca cu ei atatea zile. Am inteles care este of-ul lor si incercam sa ii ajutam”, a spus primarul Ovidiu Portariuc. Acesta a mentionat ca se incearca deblocarea situatiei pentru ca in maximum patru ore oamenii sa poata pleca acasa. „Eu le pot garanta ca o sa stau la Comandamentul de iarna si de la judet si de la municipiu. Vin autofrezele de la Suceava, sunt asteptate de politie la Vladeni. In doua, trei ore ar trebui sa ajunga aici”, a adaugat edilul municipiului.
Dupa ce au mancat o ciorba calda, o parte dintre cei blocati la Rachiti au preferat o ruta ocolitoare sa ajunga la Saveni. „Suntem acum (N.R. marti ora 18.00) la Cordareni. Am dat telefon la drumuri judetene si ni s-a spus ca prin aceasta zona se poate circula. Am ales varianta Dorohoi – Dragalina – Cordareni – Vorniceni – Saveni. si aici a fost zapada, dar s-a curatat. Ii multumim domnului primar si viceprimar ca ne-au adus o mancare calda azi si au venit sa vada ce se intampla cu noi”, a spus una din femeile ramase la Rachiti.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.