spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Victor Ponta: Am semnat ca prim-ministru „un document de colaborare inter-instituţională” cu preşedintele Băsescu

- Advertisement -

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a semnat, în calitate de prim-ministru, „un document de colaborare inter-instituţională” cu preşedintele Traian Băsescu, pe care ulterior şeful statului l-a prezentat liderilor europeni la Bruxelles.

„Nu e de coabitare, eu am schimbat titlul, este de colaborare inter-instituţională. Documentul a fost dat domnului Schultz şi domnului Hollande (…) pentru că sunt din familia mea politică”, a spus Ponta în cadrul unei emisiuni difuzate de România TV.

Potrivit lui Ponta, documentul nu conţine lucruri spectaculoase şi ar putea fi dat publicităţii, dacă şi preşedintele Băsescu va dori acest lucru.

„Nu e nimic din lucrurile spectaculoase, cum că nu o să-l mai suspendăm pe domnul Băsescu, sau o să facem parlamentul de 300 de oameni. Din punctul meu de vedere, când e de acord şi preşedintele, îl dăm publicităţii”, a explicat premierul.

În opinia sa, documentul conţine doar „lucruri absolut normale”, precum respectarea statului de drept şi respectarea independenţei justiţiei.

Victor Ponta a mai precizat că documentul a fost semnat de preşedinte şi de primul-ministru în calitatea sa instituţională de şef al Guvernului, nu de reprezentant al coaliţiei care a câştigat alegerile.

„Şi partenerii noştri europeni se referă la cele două instituţii, preşedinte şi prim-ministru. (…) E vorba despre ce au de făcut cei doi reprezentanţi ai puterii executive”, a explicat primul-ministru.

Întrebat dacă documentul respectiv a fost „conceput” de preşedinte sau de primul-ministru, Ponta a evitat să răspundă, afirmând că va dezvălui acest aspect atunci când îşi va scrie memoriile.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.