spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Satelitul lansat de Coreea de Nord nu pare să funcţioneze

- Advertisement -

Satelitul lansat săptămâna trecută de Coreea de Nord, în pofida protestelor ţărilor occidentale care se temeau de un tir deghizat, nu pare să funcţioneze, deoarece nu emite niciun semnal, a afirmat luni un astrofizician american care supraveghează zborurile spaţiale, scrie AFP.

Statele Unite şi aliaţii lor din Asia au constatat că lansarea rachetei ce a avut loc miercurea trecută a reprezentat un succes. Aceasta a plasat pe orbită un obiect prezentat de regimul de la Pheneian ca un satelit de observaţie terestră care transmite şi cântece patriotice.

Jonathan McDowell, de la centrul de astrofizică Harvard-Smithsonian, a confirmat că satelitul se află pe orbită, însă nu este detectat niciun semnal.

‘Din ceea ce ştim, satelitul nu funcţionează’, a declarat McDowell, precizând că nu are la cunoştinţă dacă dispozitivul a funcţionat după lansare.

El a adăugat că poate aparatul transmite la un nivel prea slab pentru a fi detectat.

Un alt subiect de îngrijorare, potrivit cercetătorului, în reprezintă lumina fluctuantă retrimisă de satelit. Aceasta înseamnă că Soarele atinge aparatul sub diferite unghiuri, deci nu este orientat corect spre Pământ, aşa cum ar fi trebuit.

Chiar dacă nu funcţionează, satelitul se află, totuşi, pe orbită. Site-ul www.n2yo.com l-a poziţionat luni la cel puţin 505 kilometri deasupra Terrei, în conformitate cu informaţiile oferite de Coreea de Nord.

‘Sunt lucruri dificile de calculat, însă un obiect cu o asemenea densitate, la acea altitudine, ar trebui să rămână în spaţiu câţiva ani’, a adăugat McDowell.

Phenianul a afirmat că a lansat racheta, purtătoare a unui satelit, într-o misiune paşnică.

Lansarea rachetei este considerată de Statele Unite şi aliaţii lor ca o nou test deghizat al unei rachete cu rază lungă de acţiune, în timp ce rezoluţii ale ONU din anii 2006 şi 2009 interzic Phenianului orice activitate nucleară sau balistică.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.