spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Scandal: „Targul de iarna” al lui Turcanu creeaza tensiuni in USL

- Advertisement -

Un banal pliant distribuit de catre Consiliul Judetean a starnit un scandal monstru in interiorul USL Botosani. Primarul Ovidiu Portariuc s-a declarat indignat de faptul ca institutia pe care o conduce a fost trecuta ca partener al „Targului de iarna – Traditii si obiceiuri stramosesti”, alaturi de PNL Botosani, partid condus, dupa cum se stie, de presedintele CJ, Florin Turcanu.

Razboi in declaratii intre presedintele CJ Florin Turcanu si primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, motivul zazaniei fiind nemultumirea primarului ca institutia pe care o conduce a fost alaturata de PNL Botosani intr-un pliant distribuit de CJ.

Primarul Ovidiu Portariuc a tinut sa sublinieze ca primaria nu a incheiat nici un parteneriat cu nici o formatiune politica pentru organizarea „Targului de iarna – Traditii si obiceiuri stramosesti”. Edilul municipiului a adaugat ca materialele distribuite de Consiliul Judetean pentru promovarea acestui eveniment au fost realizate fara consultarea prealabila a Primariei.

„Primaria Municipiului Botosani nu are niciun parteneriat cu partidele politice pentru organizarea Targului de iarna. Vorbim aici de bani publici, deci nu putem amesteca partidele in acest eveniment. Domnul presedinte al Consiliului Judetean nu m-a informat inainte de a tipari materialele pentru promovarea evenimentului. De aceea, ii solicit public sa retraga materialele respective si sa promoveze Targul de iarna strict in baza parteneriatului dintre Primarie si Consiliul Judetean, fara alaturarea unor partide politice”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Primarul a adaugat ca desi fiecare ales local provine dintr-un partid politic, nu trebuie ca institutiile publice sa fie transformate in platforme de propaganda politica.
„Institutiile publice functioneaza pe bani publici si apartin tuturor cetatenilor, indiferent de optiunile lor politice. Deci nu trebuie sa le transformam in instrumente de propaganda politica. E adevarat ca fiecare din noi provine dintr-un partid politic, dar aici trebuie sa facem in primul rand administratie in beneficiul tuturor cetatenilor. Partidele noastre vor fi apreciate in functie de ceea ce realizam in aceste functii publice”, a spus Portariuc.
Edilul Municipiului Botosani a mai precizat ca liderii politici din judet pot sprijini evenimentele si actiunile publice, insa in calitate de persoane fizice si nu de membri ai partidelor politice. In schimb, presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a admis ca a fost facuta o eroare de catre consilierii sai, insa considera ca pozitia primarului nu este indreptatita. „Portariuc se dezice de colaborarea cu PNL la organizarea targului, eu nu, pentru ca PNL sustine financiar o parte din cheltuielile targului. Nu poti sa spui ca nu exista parteneriat atat timp cat PNL da bani pentru scena si pentru altele necesare la targ”, a precizat Florin Turcanu.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.